Macovei, întrebată unde ar ajunge Bucureştiul cu Marian Munteanu primar: În iad!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele M10, europarlamentarul Monica Macovei, a fost întrebată, sâmbătă, la Alba Iulia, unde ar ajunge Bucureştiul cu Marian Munteanu primar. Răspunsul lui Macovei a venit prompt: „În iad“. Europarlamentarul l-a acuzat pe candidatul PNL că are „vederi legionare“, este „antieuropean“ şi „antiamerican“.

Întrebată de jurnalişti unde ar putea ajunge Bucureştiul dacă Marian Munteanu va fi ales primar, Monica Macovei a răspuns: "În iad”, adăugând că propunerea PNL "este o ruşine”.

"În iad. Nicăieri (n.r. - va ajunge Bucureştiul cu Marian Munteanu primar). Presupun că este un blat cu PSD şi o să ne trezim cu doamna gospodină Firea şi o să primim reţete de mâncare şi de prăjituri (…). Este o ruşine o asemenea propunere. Nu are ce să facă pentru Bucureşti domnul Munteanu, cum nu are ce să facă nici doamna Firea. Nu au ce face pentru că nu se pricep la administraţie deloc”, a afirmat Monica Macovei.

Liderul M10 l-a criticat pe Marian Munteanu spunând că, dincolo de contribuţia acestuia în evenimentele din Piaţa Universităţii, este "un om cu vederi legionare, antieuropean şi antiamerican” şi nu poate duce Bucureştiul şi România spre progres.

"În afară de asta, domnul Marian Munteanu nu poate duce România spre progres (…) şi nici spre securitate. Noi avem nevoie de securitate în acest moment pentru că la est avem Moldova, unde ruşii sunt stăpână, le-a fost şi lor aproape servită pe tavă Moldova de ultimele mişcări politice de acolo, avem Serbia care vrea să intre în UE dar e foarte apropiată de Rusia, avem Crimeea şi ca atare avem nevoie de sprijin şi de securitate care vine de la NATO, în care cel mai important stat este SUA, şi de la Uniunea Europeană”, a mai spus Macovei.

Întrebată dacă un primar al Capitalei ar putea afecta relaţiile cu NATO sau Uniunea Europeană, Macovei a spus că "oricine poate strica” deoarece declaraţiile unui om politic sunt consemnate de ambasade şi în câteva minute ajung în toată lumea.

"Să ştiţi că oricine poate strica. Cine ştie ce declaraţii poate să facă. Dar orice declaraţie face orice om politic, şi primarul capitalei este un om politic, se consemnează de toate ambasadele şi în câteva minute a plecat în toată lumea. Eu nu spun că va strica dar ne va da de lucru mult mai mult şi inutil. Şi mai este candidatul PNL, un partid care a dat un preşedinte şi care vrea să vină la guvernare şi atunci eu merg pe logică: americanii se vor întreba că poate şi PNL crede la fel dacă l-a propus pe ăsta candidat. Adică ne ridică mari probleme”, a mai spus Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la lansarea candidaţilor M10 din judeţul Alba pentru alegerile locale din acest an. La Alba Iulia M10 nu are candidat pentru funcţia de primar şi participă cu o listă incompletă de patru candidaţi la Consiliul Local.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite