Luhan: Schulz a riscat mult venind în România. Voi cere PE să verifice din ce buget a fost plătită vizita lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Petru Luhan condamnă acţiunile "cu iz electoral" în favoarea USL ale preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, şi susţine că va cere PE să verifice din ce buget a fost plătită vizita acestuia în România.

"Consider că momentul ales de către domnul Schulz pentru a face o vizită în România este total neadecvat, având în vedere că alegerile parlamentare se apropie cu paşi repezi (...) În calitatea sa de preşedinte al Parlamentului European, domnul Schulz are o responsabilitate suplimentară de a rămâne imparţial şi este nedemn de un înalt funcţionar european să recurgă la asemenea practici neloiale", a declarat democrat-liberalul.

Luhan susţine că, chiar dacă marii lideri socialişti europeni l-au sfătuit să nu vină în România, Schulz a ignorat sfaturile lor şi "a riscat mult venind". Europarlamentarul îl dă exemplu pe Hannes Swoboda, noul lider al socialiştilor europeni, care " la recomandările liderilor guvernelor şi partidelor socialiste din Franţa, Germania şi alte state membre, a refuzat să vină la Bucureşti pentru Congresul European Socialist, fiind conştient de încălcările fără precedent ale principiilor statului de drept, de către guvernul şi partidul condus de Victor Ponta".

"Regret faptul că domnul Schulz şi-a pătat onoarea şi a participat la evenimentele cu iz electoral organizate de către Victor Ponta", se mai arată într-un comunicat emis de Luhan.

"Mă bucur că domnul Schulz apreciază operele lui Brâncuşi şi doreşte să susţină eforturile autorităţilor din România de a le include în patrimoniul UNESCO, dar lăsând componenta culturală la o parte, aceasta este o mare insultă pentru români. (...) Sper ca Martin Schulz să îl fi aşezat pe Victor Ponta să mediteze o clipă la Masa Tăcerii şi nu la cea a vorbelor goale cu care acesta ne-a obişnuit în ultima perioadă", a mai declarat eurodeputatul.

Din păcate, având întâlniri doar cu membrii USL, preşedintele Parlamentului European nu a avut şansa să cunoască situaţia reală din România, mai opinează Luhan.

"Sincer, regret ipostaza ingrată în care se regăsesc acum socialiştii şi liberalii europeni. Pe de o parte, aceştia cunosc încălcările grave ale principiilor statului de drept comise de către guvernul USL, iar pe de altă parte se întreabă dacă este bine sau nu să îşi facă de ruşine colegii din aceeaşi familie politică, pe care ar trebui să îi înveţe abecedarul democraţiei", a conchis democrat-liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite