Liviu Dragnea, stăpânul fondurilor pentru administraţia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea va avea puteri mai mari în Guvern
Liviu Dragnea va avea puteri mai mari în Guvern

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, va coordona un program de finanţare pentru autorităţile locale,  denumit Programul naţional de dezvoltare locală.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aflată pe agenda şedinţei de Guvern, fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii . Acesta se vor referi ponderea obiectivelor de investiţii aflate în derulare pe fiecare judeţ, date demografice si administrativ-teritoriale, capacitatea financiară a beneficiarilor.

Ministerul Dezvoltării va analiza solicitările consiliilor judeţene, şi va întocmi lista finala a obiectivelor de investiţii.

Practic, în acest fel, sub coordonarea Ministerului Dezvoltării vor fi reunite patru fonduri guvernamentale.

Este vorba de fondurile care erau până acum alocate prin pentru drumuri, poduri, canalizare în mediul rural, cele allocate pentru pentru poduri, sisteme de apă-canal, terenuri sport ȋn mediul rural. De asemenea, au fost incluse sub coordonarea lui Dragnea finanţările pe mediu şi gospodărire a apelor şi cele  pentru aprobarea Programului „Reabilitare şi modernizare - 10.000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local“.

În prezent, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alte autorităţi publice centrale se derulează mai multe programe de investiţii în infrastructura locală cu caracteristici diferite privind eligibilitatea, finanţarea, decontarea şi monitorizarea acestora.

„În cadrul acestor programe de investiţii sunt în diferite stadii de execuţie obiective pentru care nu s-au asigurat în anii anteriori sursele de finanţare pentru finalizarea acestora, fapt ce nu a contribuit la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale, împiedicând atingerea standardelor de calitate a vieţii pentru comunităţile locale. fie soluţionată problema dezvoltării infrastructurii locale. “,este explicaţia Guvernului pentru centralizarea fondurilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite