Liviu Dragnea, candidat unic la şefia PSD. Candidaturile lui Şerban Nicolae şi Daniel Savu au fost respinse pentru că nu aveau sprijinul a cinci organizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea este singurul candidat al social-democraţilor pentru Congresul PSD din octombrie. Comitetul Executiv Naţional a decis miercuri să nu acorde nicio derogare parlamentarilor Daniel Savu şi Şerban Nicolae pentru a candida, cei doi având dosarele incomplete.

UPDATE Savu: Pentru următorul Congres mă pregătesc mai bine 

  „S-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Am înţeles că pentru următorul Congres trebuie să mă pregătesc mai bine. Mă voi pregăti mult mai bine pentru următorul Congres, ştiu ce am de făcut", a spus Daniel Savu, după şedinţ CExN.

Deputatul PSD şi-a stabilit repede un alt obiectiv, candidatura pentru funcţia de primar al Ploieştiului

UPDATE CExN al PSD a respins candidaturile parlamentarilor Daniel Savu şi Şerban Nicolae. Cauza acestei decizii a fost reprezentată de faptul că atât Savu, cât şi Nicolae au avut dosarele incomplete, lipsindu-le susţinerea a cel puţin cinci organizaţii.

UPDATE Mai mulţi lideri PSD au declarat înaintea şedinţei CExN că se opun unor astfel de derogări. Valeriu Zgonea, Andrei Dolineaschi şi Marian Oprişan sunt printre cei care opun variantei derogărilor. Mult mai tolerant a fost preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a pprcizat că îşi menţine poziţia iniţială: „Eu îmi menţin părerea, pe care am exprimat-o prin vot, împotriva acelui regulament, dar atât. Am fost foarte atent, nu vreau să îmi impun autoritatea ca preşedinte“, a afirmat şeful interimar al social-democraţilor.


Întrebat dacă, în urma şedinţei CExN, va rămâne candidat la şefia partidului, Şerban Nicolae a răspuns că e optimist şi speră să îi fie acceptată candidatura sa, precum şi cea a colegului său, Daniel Savu.

„De-aia am şi venit, am solicitat să fiu prezent la această reuniune pentru a semnala nişte aspecte. Ele au fost, de altfel, reluate şi de Ion Iliescu, şi de Adrian Năstase, oameni cu greutate, care au condus acest partid. (...) Este o discuţie firească, între colegi. Nu mă duc în deplasare, pe teren ostil. Sper ca această candidatură să fie acceptată, ca şi a lui Daniel Savu“, a declarat Şerban Nicolae înainte de şedinţă.

Sentaorul PSD a menţinonat şi faptul că nu s-a prezentat la CexN pentru a face scandal sau circ. „E exclus! Nu în ceea ce mă priveşte. Nu-mi aduc aminte să fi făcut vreo dată scandal sau orice altă manifestare. Nu am cum să fiu împotriva partidului“, a adăugat senatorul PSD

Dosarul lui Şerban Nicolae şi a lui Daniel Savu sunt, însă, incomplete. La ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, for care îi cuprinde şi pe liderii din teritoriu, social-democraţii au impus anumite condiţii pentru depunerea candidaturilor. Cei care doresc să candideze la şefia PSD trebuie să obţină sprijinul a cinci organizaţii PSD, dintre care una care să facă propunerea. Liviu Dragnea se bucură de încrederea tuturor filialelor, mai puţin a două. Senatorul PSD Daniel Savu, care şi-a exprimat intenţia de a se înscrie în cursă pentru şefia PSD,  a fost propus de organizaţia PSD Prahova, însă nicio altă organizaţie a PSD nu-l susţine în demersul său. În aceeaşi situaţie se află şi senatorul PSD Şerban Nicolae, care nu va putea să se înscrie în cursa pentru şefia PSD pentru că nu are sprijinul niciunei organizaţii PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite