Judecătorul CCR Acsinte Gaspar: Ne vom reuni la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Curţii Constituţionale Acsinte Gaspar a declarat, ieri, că nu a fost consultat cu privire la erata publicată în Monitorul Oficial în 7 august şi că a aflat de existenţa ei de la televizor, potrivit Gândul.

Pentru a clarifica lucrurile, judecătorul Acsinte Gaspar i-a solicitat preşedintelui Curţii o şedinţă extraordinară. Acesta a mai precizat că, este posibil, ca o şedinţă a plenului Curţii să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi.

„Am spus că este bine ca cei nouă judecători să se reunească pentru a clarifia unele lucruri. Dânsul (n.r. - Augustin Zegrean) a spus că va face toate demersurile pe lângă ceilalţi colegi pentru a vedea în ce măsură pot fi convocaţi. Trebuie să ţinem cont că este perioada de vacanţe, unii sunt plecaţi din ţară, alţii sunt în ţară. Dacă nu reuşim să ne reunim toţi cei nouă judecători, nu are niciun rost. A rămas că ne vom reuni la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, dar sub rezerva ca toţi colegii să fie disponibili să participe la şedinţă“, a declarat judecătorul Acsinte Gaspar, precizând că  l-a întrebat despre ce erată este vorba şi pe judecătorul Ştefan Minea.

De asemenea, nici judecătorul Tudorel Toader nu a fost consultat despre eroarea materială, însă are convingerea că lucrurile se vor clarifica. El a  precizat că i-a solicitat preşedintelui CCR Augustin Zegrean convocarea Plenului Curţii.

CCR a trimis luni seară o scrisoare către Guvern, în care se precizează că, dintr-o eroare, un paragraf esenţial nu a fost introdus în decizia luată vineri, cu privire la referendum. Acest paragraf specifică că listele electorale permanente sunt cele folosite la alegerile prezidenţiale, adică cele care cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot, ceea ce înseamnă că cetăţenii români plecaţi în străinătate nu mai pot fi scoşi de pe liste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite