Iohannis se implică în lupta cu Coronavirusul: participă la o şedinţă pentru evaluarea impactului economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban                                         Foto: Inquam Photos/ George Călin
Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban                                         Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul  Ludovic Orban şi cu ministrul finanţelor publice, Florin Cîţu, pentru a discuta despre efectele coronavirusului asupra economiei naţionale.

”În cadrul discuţiilor, s-a stabilit că Preşedintele României va prezida astăzi, la ora 16:00, prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), care va avea loc la Palatul Victoria.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înfiinţat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării şi monitorizării de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări şi propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri. Grupul de lucru îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului şi a Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Politici economice şi Sociale”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Pentru combaterea coronavirusului, operatorii economici cu cel puţin 90 de angajaţi vor reface orarul de lucru al angajaţilor prin defalcarea orelor de începere a programului. Totul pentru a evita aglomeraţia din mijloacele de transport în comun, a declarat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgentă (DSU). Este numai una dintre măsurile luate, ieri, de Grupului tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite