Iohannis: Respectul pentru România se clădeşte în bună măsură pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe Facebook, de Ziua Culturii Naţionale, că respectul pentru România se clădeşte în bună măsură pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei, Liderul de la Palatul Cotroceni mai afirmă că patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române.

„M-am simţit onorat de fiecare dată când am avut ocazia ca, în numele românilor, să acord cele mai înalte distincţii celor care şi-au dedicat întreaga viaţă creaţiei culturale. Operele lor ne-au bucurat inimile şi ne-au îmbogăţit spiritual. În lume, respectul pentru ţara noastră se clădeşte în bună măsură pe aprecierea internaţională a culturii şi artiştilor ei. Patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent şi reprezentativ act de identitate al naţiunii române”, a scris, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Mesajul este în însoţit de un colaj de  fotografii care-l înfăţişează pe Iohannis participând la o serie de evenimente culturale, de la festivaluri organizate sub patronul Preşedinţiei sau de la decorarea unor personalităţi ale vieţii culturale, precum filosoful Mihai Şora, istoricul Neagu Djuvara sau actorul Florin Piersic.

Pe 15 ianuarie se celebrează şi aniversarea naşterii poetului Mihai Eminescu, nu doar Ziua Culturii Române

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite