Iohannis, despre acuzaţia privind ruperea Ardealului de România: Nu sunt afirmaţii politice, sunt cretinisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a declarat joi seară, la Digi24, că acuzaţiile potrivit cărora ar vrea să rupă Ardealul de România sunt nişte cretinisme.

„Cum poate cineva să afirme, în 2014, în faţa electoratului că cineva vrea să rupă Ardealul, să învrăjbeşti oltenii cu ardelenii? Nu sunt afirmaţii politice, ci cretinisme. Nu ai voie să spui aşa ceva de dragul a câtorva voturi. Nu doar că nu am afirmat aşa ceva, dar nici prin gând nu mi-a trecut că cineva dintre politicieni poate spune aşa ceva“, a declarat Iohannis la Digi24.

Candidatul ACL a mai precizat că nu „ajungem nicăieri, dacă nu schimbăm modul în care facem politică“.

„Uitaţi-vă în jur: avem minciună, corupţie, avem şefi de guvern care ne spun că negrul e alb. În plină campanie, premierul trimite corpul de control în primăria contracandidatului. Nu seamănă un pic cu vremea de dinainte de revoluţie, când comuniştii ne spuneau că ei deţin adevărul şi că viitorul e de aur?Avem nevoie de o etapă de vindecare, suntem tot timpul în criză, avem tendinţa să vorbim prea tare“, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a salutat decizia Monicăi Macovei de a-l susţine în turul II: „Mă bucur, este un semnal foarte bun dacă un politician de clasa doamnei Macovei a fost convinsă de mine şi de programul meu. Toate temele legate de justiţie ale ei se găsesc în programul meu cu care m-am prezentat în faţa electoratului. Nu voi graţia niciun corupt, sunt ferm împotriva legii amnistierii şi graţierii, vreau să simplificăm procedurile de imunitate, vreau să renunţăm la imunitatea preşedintelui. Sunt lucruri în care cred şi ne-am întâlnit pe aceeaşi lungime de undă”.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. De ce fug Ponta şi Iohannis de o confruntare faţă-n faţă

Victor Ponta şi Klaus Iohannis se invită reciproc la o confruntare tête-à-tête, dar niciunul dintre ei nu vrea să accepte condiţiile impuse de celălalt. De ce se feresc candidaţii de o confruntare şi pe cine avantajează lipsa unei dezbateri înainte de turul II? La aceste întrebări au răspuns specialiştii contactaţi de „Adevărul“.

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

Kelemen Hunor, către maghiari: Votaţi cum vă dictează conştiinţa!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul II a fost îngreunată de „revenirea în ecuaţie“ a lui Corneliu Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite