Iohannis, aprecieri pentru PNL şi PSD: A fost construită o coaliţie solidă la finalul lui 2021. Clasa politică din România a dovedit maturitate democratică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele României le-a transmis şefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti că, în actuialul context de instabilitate accentuată, contează pe sprijinul lor, pentru găsirea celor mai bune soluţii privind stabilitatea şi securitatea în regiuni. Şeful statului şi-a arătat aprecierea pentru coaliţia PNL-PSD-UDMR, care este o „coaliţie solidă”

„La finalul anului trecut clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc uşor dar care este firesc, a fost construită o coaliţie solidă înn Parlament. Ca rezultat, a fost instalat un Guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea spre o nouă etapă de modernizare. Acest Guvern trebuie să indeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii copncrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obicetiv de prioritate zero precum şi pentru asigurarea securităţii ţării.”, le-a transmis preşedintele şefilor misiunilor diplomatice în discursul său. 

Şeful statului a subliniat că „România va continua să se dezvolte ca stat membru al UE şi al NATO, activ, de încredere, implicat şi respectat”.  Potrivit preşedintelui, „în actualul context internaţional complicat trebuie să avem capacitatea de a fructifica oportunităţile oferite. În acest sens trebuie să eficientizăm cooperarea cu partenerii cu care împărtăşim valori, viziuni şi obiective similare şi să diminuăm sau chiar să eliminăm dependenţa de actorii care au abordări contrare şi vor să ne afecteze capacitatea de a ne atinge obiectivele”

„Ne aflăm într-o zonă complexă de instabilitate accentuată, iar obiectivul nostru este să acţionăm pe plan extern pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru stabilitatea şi securitatea în regiuni şi dincolo de aceasta. Contez în acest scop pe sprijinul şi cooperarea dumneavoastră”, a mai completat şeful liderul de la Palatul Cotroceni. 

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România s-a schimbat fundamental de la aderarea la UE.  „Un Spaţiu Schengen pe deplin integrat este esenţial pentru consolidarea pieţei interne. România contribuie deja şi rămâne angajată să contrn în continuare la un Spaţiu Schengen sigur şi eficient. Este deosebit de importantă, din acest punct de vedere, finalizarea aderării României la acest spaţiu. Finalizarea monitorizării România prin MCV, pe baza progreselor sistemului judiciar românesc este o altă prioritate majoră. Autorităţile române sunt pe deplin angajate în acest sens”, a mai completat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite