Gigel Știrbu (PNL): „Este momentul să ieșim de la guvernare și să ne detașăm clar de PSD”
0După ce o parte dintre liderii PNL s-au dezis de conducerea actuală a partidului, dar și de partenerii de guvernare, solicitând demisia lui Marcel Ciolacu, unul dintre vicepreședinții PNL, Gigel Știrbu, cere ieșirea partidului de la guvernare.

„Fac un apel sincer și deschis către conducerea Partidului Național Liberal: este momentul să ieșim de la guvernare și să ne detașăm clar de PSD.Istoria recentă ne-a arătat, fără echivoc, că de fiecare dată când PNL a făcut alianță cu PSD, partidul nostru a avut de suferit. Aceste două formațiuni au fost mereu ca uleiul și apa, nu se amestecă, nu au aceeași viziune și nu împărtășesc aceleași valori”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.
„E timpul să revenim la valorile care ne-au consacrat”
Vicepreședintele liberalilor spune că PNL trebuie să se desprindă de PSD și să își recapete identitatea.
„Oamenii ne-au transmis clar: nu vor alianțe de conjunctură, nu vor compromisuri fără principii. Mulți dintre cei care ne-au votat și-au exprimat dezamăgirea profundă față de această colaborare. Este de datoria noastră să ascultăm vocea lor. PNL trebuie să redevină acel partid puternic, autentic liberal, care merge pe propriile picioare și își asumă cu curaj propriul drum. E timpul să revenim la valorile care ne-au consacrat: respectul pentru inițiativa privată, statul de drept, echilibrul instituțional și decența în actul de guvernare. Pentru viitorul partidului și al României, PNL trebuie să se desprindă de PSD și să își recapete identitatea. Este singura cale ca PNL să revină la valorile istorice si să continue să existe în noua paradigmă politică”.
Conducerea Partidului Național Liberal a convocat Biroul Politic Național luni, la ora 16.00.
După ședința BPN, PNL va comunica public pozițiile sale cu privire la situația politică curentă.
Coaliția de guvernare s-a reunit în ședință, luni, 5 mai, de la ora 13.00. PSD, PNL și UDMR analizează rezultatele obținute la primul tur de scrutin. Deciziile ar putea schimba nu numai conducerile partidelor, ci și actualul tablou guvernamental.