Gérard Mourou, laureat al premiului Nobel în Fizică, a vizitat laserul de la Măgurele. Ce discuţii a purtat cu reprezentanţii ELI-NP

0
0
Gerard Mourou. FOTO Arhivă Adevărul
Gerard Mourou. FOTO Arhivă Adevărul

Laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018, profesorul Gérard Mourou, a discutat cu cercetătorii laserului de la Măgurele, lansarea unor „experimente legate de folosirea sistemului de laser de mare putere în elaborarea de noi tehnologii nucleare de producere a energiei cu poluarea la minimum a mediului”.

„În perioada 14-16 iulie 2020, Profesorul Gérard Mourou, iniţiatorul proiectului ELI, mentorul ştiinţific al proiectului ELI-NP, membru al International Scientifc Advisory Board al Centrului ELI-NP, laureat al Premiului Nobel 2018 pentru fizica, a vizitat Centrul ELI-NP”, a anunţat centrul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), într-un comunicat de presă.

Echipa de la ELI-NP susţine că „discuţiile s-au axat pe detalierea viitoarelor experimente efectuate în colaborare de către echipa ELI-NP şi echipa condusă de Prof. Mourou. În acest sens, ţinând seama de potenţialul enorm al Centrului ELI-NP pentru a oferi soluţii la provocările globale legate de schimbari climatice şi energie, s-au discutat, în particular, experimente legate de folosirea sistemului de laser de mare putere în elaborarea de noi tehnologii nucleare de producere a energiei cu poluarea la minimum a mediului”.

Profesorul Gérard Mourou, câştigătorul premiului Nobel pentru Fizică, este iniţiatorul proiectului ELI şi cel a cărui teorie stă la baza construirii laserului de pe platforma Măgurele.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite