Gabriela Firea, despre demiterea lui Stelian Ion: „Hienele se sfâşie între ele!”. Dâncu anunţă că PSD nu va vota un guvern minoritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea / FOTO Mediafax
Gabriela Firea / FOTO Mediafax

Senatorul PSD Gabriela Firea a afirmat, miercuri seară, comentând scandalul din coaliţia de guvernare, că „hienele se sfâşie între ele”. La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, a anunţat că PSD nu va vota un guvern minoritar.

„Hienele se sfâşie între ele! Au minţit românii, pentru a ajunge la putere, unii au şi furat, au promis soluţii miraculoase pentru toate problemele ţării şi oraşelor - inclusiv în Capitală -, si, în mai puţin de un an, şi-au dat arama pe faţă”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.  

„Dacă cei de la USR - PLUS ameninţau cu ieşirea de la guvernare când NU s-au majorat alocaţiile copiilor potrivit legii, şi a pensiilor, sau îi cereau demisia din funcţia de primar general lui Nicuşor Dan, când a oprit plăţile de supravieţuire pentru persoanele cu dizabilităţi, gravide etc şi când a blocat toate şantierele de dezvoltare din Bucureşti, poate îşi mai spălau obrazul de “noua speranţă în politică”, a adăugat senatorul social-democrat.  

În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat că social-democraţii nu vor vota un guvern minoritar şi nu vor depune o moţiune de cenzură fără a fi siguri că ar putea avea o majoritate pentru a da jos Guvernul.

„I-am anunţat din timp pe scandalagii de la Guvern că nu vom cădea în niciuna din capcanele care încearcă să ni se întindă în ultima perioadă. Adică, nu vom vota în niciun caz un guvern minoritar. Aşa ceva este exclus, nu vom face acest lucru. Nici nu vom pune o moţiune de cenzură, să mergem pe iluzii fără să fim siguri că am putea să avem o majoritate de care ai nevoie pentru a da jos Guvernul şi chiar dacă s-ar întâmpla aşa pentru că s-ar putea ca unii să ne promită că vor veni cu voturi pentru asta, nu vrem să îi dăm ocazia din nou domnului Iohannis să vină cu un nou proiect. Indiferent de ce se întâmplă, domnul Iohannis nu va desemna un prim-ministru PSD-ist, mai bine s-ar face un alt Guvern. E un eşec al proiectului preşedintelui Iohannis”, a declarat Dîncu.

El a susţinut că USR PLUS nu va pleca de la guvernare, coaliţia va continua şi „se vor căuta toate combinaţiile posibile pentru ca să nu existe un eşec total al acestui proiect al lui Klaus Iohannis”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite