Florin Cîţu, despre uciderea ursului Arthur: Se pare că nu este cel mai mare urs. Nu toate datele sunt corecte

0
0
Premierul Florin Cîţu. FOTO Facebook Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu. FOTO Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat faptul că informaţiile din spaţiul public referitoare la uciderea ursului Arthur nu ar fi corecte, precum şi faptul că animalul nu era cel mai mare de acest fel din România.

Şeful Guvernului a amintit laconic de situaţia privind uciderea ursului Arthur, considerat de specialişti cel mai mare urs din România. 

„Am avut o discuţie cu domnul ministru, se pare că nu toate datele sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs", a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Organizaţiile Agent Green şi VGT (Austria) condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie pentru a-l împuşca, se arată într-un comunicat al celor de la Agent Green.

Organizaţia arată că Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

„Dar în realitate, Prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulţi ani de rangerul Agent Green din zona respectivă şi era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic şi neobişnuit cu prezenţa omului şi sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130”, arată cei de la Agent Green

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite