Dragnea, despre intrarea lui Cioloş într-un partid pentru a rămâne premier: Iohannis să se abţină de la a se implica în competiţia electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea FOTO Cosmin Iftode
Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea FOTO Cosmin Iftode

Preşedintele PSD Liviu Dragnea interpretează declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia Dacian Cioloş trebuie să-şi continue proiectele, dar dintr-un partid politic, ca o implicare a şefului statului în competiţia electorală.

„Preşedintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declaraţia sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloş să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români“, a reacţionat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD spune că, prin declaraţia sa, Iohannis intervine în politică. „Îi reamintesc domnului preşedinte ce scrie în Constituţia României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: „Suveranitatea aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”. Aşadar, îi solicit Preşedintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român şi să se abţină de la a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită aşa cum vor hotărî cetăţenii prin vot . Experimentul „Guvernul meu” a eşuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această ţară şi cine le poate crea un viitor mai bun“, a mai spus şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, în opinia sa, ar fi bine ca Dacian Cioloş să continue proiectele după alegerile parlamentare, subliniind însă că, pentru acest lucru, e necesar ca de acum să îşi declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care doreşte să continue proiectele. Iohannis a precizat din nou că, după alegeri, nu va nominaliza premier independent.

„Cioloş ar putea să-şi continue proiectele dacă îşi declară intenţiile de viitor. Trebuie să declare cu cine le va continua“ a mai subliniat liderul de la Palatul Cotroceni

De asemenea, Iohannis a precizat că după alegeri nu va mai fi nominalizat un premier independent, pentru că e nevoie de un Guvern politic. „Nu voi nominaliza persoane independent politic după alegeri. Am mai spus-o“, a punctat preşedintele României care a mai precizat:  „După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid, aşa funcţionează democraţia“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite