Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat din PSD şi îşi face partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Diaconu a demisionat din PSD FOTO Arhiva Adevărul
Bogdan Diaconu a demisionat din PSD FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Bogdan Diaconu, cunoscut pentru atacurile virulente faţă de acţiunile udemeriştilor, a demisionat, joi, din PSD, în semn de protest „faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necestatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României“. Deputatul a anuţat că va înfiinţa o nouă formaţiune, care se va numi Partidul România Unită (PRU).

„Demisia mea reprezintă un gest de protest faţă de cooperarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României, deoarece reprezintă un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare direct la adresa integrităţii statului roman“, scris deputatul în cererea de demisie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Diaconu oferă explicaţii suplimentare privind demisia.

„Într-un moment în care UDMR se pregăteşte să depună la Parlament un proiect de lege al autonomiei teritoriale pe care l-am dezvăluit de acum două luni ca fiind o tentativă de a crea o enclavă separatistă în mijlocul României, iar această formaţiune încă este păstrată la guvernare, singura opţiune corectă a fost să mă despart de PSD în semn de protest“, scrie Diaconu.

„Nu dispar, nu tac, nu dau înapoi“

De asemenea, deputatul mai susţine că nu va renunţa la lupta împotriva extremismului UDMR, ba, mai mult, că va fi şi mai virulent faţă de actiunile partidelor extremiste.

„Nu voi renunţa la luptă. Nu mă retrag, nu dispar, nu tac, nu dau înapoi, aşa cum a încercat UDMR să mă determine pe toate căile. Dimpotrivă, lupta cu extremismul maghiar abia acum începe să capete proporţii! UDMR nu are ce căuta în politica românească şi, de aceea, una din misiunile pe care mi le asum este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru totdeauna. E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranţa lor are limite şi că, atunci când acestea sunt depăşite, ei sunt gata să îşi ia soarta în propriile lor mâini. Ne-am săturat de toate minciunile şi trădările şi de distrugerea sistematică a României. AJUNGE!“, a scris deputatul pe Facebook.

Deputatul a anunţat totodată şi numele noii formaţiuni pe care o va conduce: Partidul România Unită. 

„Partidul România Unită va trezi energiile dezamăgite şi răsfirate ale poporului român şi le va uni într-un scop unic: recâştigarea ţării. Să spunem lucrurilor pe nume, aşa cum nimeni nu mai are curaj să o facă: România de azi nu le mai aparţine românilor. Ne vrem ţara înapoi! Ne vrem ţara întreagă! Ajunge cu risipirea, cu distrugerea, cu nepăsarea clasei politice, cu minciuna ridicată la rang de strategie politică“, a mai precizat deputatul.

Săptămâna viitoare, mai susţine deputatul, va face cunoscut programul noului partid, precum şi componenţa Comitetului de Iniţiativă care se ocupă deja de înfiinţarea formaţiunii. „Şi-au anunţat dorinţa de implicare atât parlamentari, cât şi persoane din societatea civilă, dar mai ales mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară“, a mai scris Diaconu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite