Deputaţii PNL au protestat pe holul Parlamentului. Motivul, tergiversarea lucrărilor privind adoptarea legii votului prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PNL sunt nemulţumiţi de modul cum decurg lucrările pentru elaborarea unui proiect de lege al votului prin corespondenţă şi pentru a sublinia acest lucru au protestat, luni, pe holul Parlamentului, solicitând punerea pe ordinea de zi a plenului a unui asemenea proiect legislativ. Mai mult, liberalii au afişat un tablou cu reprezentanţi ai diasporei pe care, apoi, l-au depus în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii PNL bifează încă o acţiune prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul cum decurg lucrurile în ceea ce priveşte elaborarea proiectului de lege privind votul prin corespondenţă. Prin urmare, după ce sătpămâna trecută au început o grevă japoneză pentru acelaşi motiv, astăzi au protestat aproape un sfert de ora în faţa plenului Camerei Deputaţilor. 

„Este o acţiune de protest în faţa sălii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, acţiune care are legătură cu votul prin corespondenţă. Nu o dată PNL a invocat, a subliniat necesitatea adoptării acestei legislaţii într-un timp scurt. Zilele trecute am constatat cu stupoare că PSD a făcut o declaraţie care nouă ni se pare sfidătoare la adresa diasporei, a spus că undeva prin luna februarie, probabil, vom avea acest vot prin corespondenţă. Astăzi facem acest demers de a protesta în faţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a cere celor din PSD, liderului Camerei Deputaţilor, să convoace Birourile Permanente pentru a pune acest proiect de lege pe ordinea de zi“, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Decizia organizării protestului a fost luată în Biroul Permanent Naţional al PNL, desfăşurat tot luni. Gorghiu a vorbit, din nou, de faptul că PSD tergiversează elaborare unui asemenea proiect, însă a uitat să spună că liberalii au fost cei care anterior au încetinit desfăşurarea dezbaterilor în momentul în care liberalul Mihai Voicu, şef al Comisiei de Cod Electoral, şi-a dat demisia din această funcţie. 

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că liberalii doresc adoptarea acestui proiect, iar o dovadă a acestui luccru e că propunerea PSD de preşedinte al Comisiei de Cod Electoral a fost acceptată de PNL. „Au (n.r.- parlamentarii social-democraţi) toate condiţiile pentru adoptarea proiectului de lege", a spus Blaga.

Parlamentarii PNL au dus în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o fotografie înrămată înfăţişând reprezentanţi ai diasporei care solicită să voteze pentru a-i reaminti şefului camarei inferioare a Legislativului că eleaborarea şi adoptatea unui proiect de lege privind votul prin corespondenţă trebuie să aibă loc în cel mai scurt timp. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite