Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut miercuri ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor cu o săptămână, de pe 9 septembrie până pe 16. Ministrul ar urma să discute cu părinţii şi profesorii la începutul săptămânii viitoare despre această propunere.

„Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului scolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o masură aşteptată de elevi”, declarat premierul la începutul şedinţei de guvern.

Cu toate astea, Ecaterina Andronescu a stabilit deja, oficial, prin ordin de ministru, că şcoala urmează să înceapă pe 9 septembrie 2019, pentru ca mai apoi hotelierii să se plâng scurtarea vacanţei va încurca contractele încheiate de turoperatori până în data de 15 septembrie.

În replică, ministrul Educaţiei a afirmat că nu vrea să prelungească vacanţa de vară în interesul profitului

„Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit (...) Este o valoare pe care o respect, profitul, şi respect şi pe cel care doreşte să obţină profit, pentru că pe profit plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la scoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor. Când am stabilit această structura a anului de învăţământ, am avut în vedere numarul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă", declara Andronescu.

În cele din urmă, mai multe surse guvernamentale au afirmat pentru Mediafax că  „ministrul Educaţiei va purta discuţii, luni, cu reprezentanţii părinţilor şi a profesorilor, cu privire la prelungirea vacanţei cu încă o săptămână, respectiv până pe 16 septembrie. Propunerea vine din partea premierului Viorica Dăncilă”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite