CUTREMUR ÎN COALIŢIE Elena Udrea se debarasează de remorca UNPR. Onţanu: PDL a sărăcit populaţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât PDL, cât şi UNPR, vor avea candidaţi separaţi la alegerile din iunie.  Această decizie vine în urma consultărilor de astăzi dintre cele două organizaţii, care au decis să rupă protocolul de colaborare.

UPDATE 13:16 Liderul UNPR București, Neculai Onțanu, a declarat că, din ce a auzit, Ion Țiriac ar fi refuzat oferta unor lideri PDL de a fi candidatul la Primăria Capitalei

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a convocat şedinţa Biroului Permanent al organizaţiei pentru a discuta despre stabilirea candidaţilor pentru locale. Elena Udrea a declarat că le va înainta colegilor din Biroul Permanent propunerea ca PDL să meargă cu cadidaţii proprii la alegerile locale.

De partea cealaltă, liderul UNPR Neculai Onţanu afirmă că sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL pentru Bucureşti, el acuzând că în declaraţiile liderilor PDL sunt "bâlbâieli şi indecizie", iar PDL este un partid care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.
 
Potrivit primarului Sectorului 2, există "dificultăţi ideologice": "UNPR este un partid de centru –stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile salem a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici".

Citeşte şi EXCLUSIV Prigoană a divorţat de PDL: “M-au jignit! Merg pe spinarea mea la alegeri şi aştept să mă susţină celelalte partide”

De asemenea, Onţanu afirmă că există şi "dificultăţi politice" legate de negocierile cu PDL.

"În discuţiile pe care le-am avut în calitatea de şef al unei delegaţii a UNPR cu reprezentanţii PDL (Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, Anca Boagiu şi alţi lideri importanţi ai acestui partid), noi am condiţionat încheierea unor acorduri de colaborare, de îndeplinirea a trei condiţii importante: 1. Revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%; 2. Aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii şi salarii; 3. Existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide", scrie Onţanu.




Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite