Cum explică Grindeanu întârzierea rezolvării problemei pensiilor speciale

0
Publicat:

Vicepreșediintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că modificările la propunerea legislativă privind desființarea pensiilor speciale, sunt încă în lucru. Inițiativa a fost declarată parțial neconstituțională de CCR, iar șeful PSD, Marcel Ciolacu a anunțat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. De asemenea, președintele interimar al Camerei Deputaților susținea că problema va fi rezolvată până la 1 septembrie, adică data la care începe o nouă sesiuune parlamentară.

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

„Pentru că, şi este justificat acest lucru, deocamdată modificările noi trebuie să se plieze pe decizia Curţii Constituţionale. (...) „Eu v-am tot spus că sunt un susţinător al desfiinţării totale a pensiilor speciale. Nu dau înapoi şi nu este populism ceea ce spun, a spus Sorin Grindeanu,la Antena 3 CNN, fiind întrebat de ce nu este convocată sesiunea extraordinară parlamentară pentru a modifica legea pensiilor speciale declarată parţial neconstituţională de către CCR, așa cum promitea liderul PSD, MMarcel Ciolacu.

Social-democratul a mai precizat că „de fiecare dată când iese o lege vine o hotărâre a Curţii Constituţionale care vine şi spune: vedeţi că nu este constituţional ceea ce aţi făcut”.

Sesiunea extraordinară anunțată pentru priiectul pensiilor speciale 

Premierul României, Marcel Ciolacu a anunțat că va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR.

Alfred Simonis, șeful interimar al Camerei Deputaților, susținea în urma deciziei CCR că obiectivul va fi totuși îndeplinit până la 1 septembrie.    

Ulterior, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților acuză dezinformări în ceea ce privește legea pensiilor speciale.

Adrian Solomon susține că la nivelul Comisiei nu s-au elaborat amendamente pe legea pensiilor speciale sau ale Codului Fiscal.

Social democratul a precizat că „în ultimele zile au apărut în spațiul public și în mass-media diverse tabele cu amendamente la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal - PLx 244/2023, cu precizarea că acestea ori au fost elaborate la nivelul Comisiei pentru muncă și protecție socială (menționându-se și numele unor angajați), ori chiar au fost însușite de această comisie, urmând a fi aprobate la reluarea dezbaterilor proiectului mai sus menționat, ca urmare a deciziei Curții Constituționale”.  

„Ne delimităm de orice text apărut în spațiul public și în mass-media care conține modificări/propuneri cu referire la pensiile de serviciu și care nu a fost elaborat la nivelul comisiei noastre și nu a fost adus la cunoștința membrilor comisiei”, a adăugat Adrian Solomon.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite