CTP: Ponta i-a ”tras-o” lui Băsescu, dar asta nu reprezintă o victorie. USL nu-l va suspenda pe președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu consideră participarea lui Victor Ponta la Bruxelles o victorie a premierului și exclude varianta suspendării președintelui, deoarece o asemenea operațiune e ”plină de riscuri”.

"Domnul Băsescu a avut grijă să-și construiască în ani și ani de zile un orizont de așteptare pentru electorat, pentru public, bazat pe principiul lui Lenin, <<care pe care>>", a declarat, joi seara, Cristian Tudor Popescu la România TV.

Întrebat dacă participarea lui Victor Ponta la Consiliul European înseamnă, practic, o victorie pentru premier, jurnalistul a răspuns: "Dacă discutăm din punct de vedere formal, din punct de vedere democratic, dacă vrem să fim riguroși: nu este. I-a tras-o acum Ponta lui Băsescu - el s-a dus la Bruxelles, Băsescu nu s-a dus. Asta e percepția grosieră”.

Editorialistul exclude varianta suspendării președintelui, deoarece acest lucru ar putea avea un efect nedorit de USL. Mai mult, jurnalistul consideră că USL va folosi suspendarea ca pe o ”armă atomică de război psihologic”, care e ”eficientă atâta timp cât n-o folosești”. "O operațiune de suspendare s-ar putea să însemne chiar și o șansă, o ultimă șansă pentru Traian Băsescu de a câștiga ceva din simpatia publicului. E o operațiune plină de riscuri. Și știu bine lucrul acesta cei de la USL. Îl vor folosi ca pe o armă atomică de război psihologic, e arma care e eficientă atâta timp cât n-o folosești", consideră CTP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite