Contre între PSD şi USR pe tema cheltuirii banilor. PSD: USR să spună la ce proiecte trebuie să renunţe România în urma achiziţiei de vaccinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Social-democraţii solicită membrilor USR să dea explicaţii privind pierderea banilor pentru achiziţia vaccinurilor, explicând că România va trebui să acopere o gaură de 800 de milioane de euro. Potrivit membrilor PSD, acuzaţiile lansate de USR, că măsurile de sprijin economic pentru români reprezintă o „fantezie electorală”, arată „o atitudine cinică şi dispreţuitoare faţă de milioanele de români afectaţi de creşterea preţurilor”.

„USR să le spună românilor la ce proiecte trebuie să renunţe România în urma achiziţiei de vaccinuri anti-COVID-19 în valoare de 800 milioane de euro. În loc să ceară socoteală Guvernului cu privire la utilizarea fondurilor europene pentru finanţarea măsurilor de sprijin pentru populaţie şi firmele româneşti, cei de la USR ar trebui să le spună cetăţenilor la ce proiecte de investiţii va trebui să renunţe România pentru a acoperi gaura de 800 de milioane de euro, dată bugetului de miniştrii USR, prin aprobarea achiziţiilor aberante de vaccinuri anti-COVID-19 într-un număr care depăşeşte de câteva ori populaţia eligibilă pentru vaccinare”, susţin membrii PSD într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, membrii PSD >>consideră că afirmaţia USR potrivit căreia măsurile de sprijin pentru populaţie ar fi „o fantezie electorală” reflectă o atitudine cinică şi dispreţuitoare faţă de milioanele de români afectaţi de creşterea preţurilor la alimente şi la energie<<. 

>>Acordarea voucherelor pentru alimente persoanelor cu venituri mici, precum pensionarii sau familiile cu copii, reprezintă o măsură necesară pentru atenuarea impactului economic negativ provocat de războiul din Ucraina. Catalogarea acestor măsuri drept „fantezii electorale” arată logica rudimentară a celor din USR, în contextul în care, în următorii doi ani, nu sunt programate niciun fel de alegeri în România<<, mai afirmă social-democraţii. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite