Comisia juridică a votat pentru ca Guvernul să poată da Ordonanţe în vacanţa parlamentară. Ce noi domenii a introdus PSD în lege

0
0
Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Nicuşor Halici.
Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Nicuşor Halici.

Comisia juridică de la Camera Deputaţilor a votat, marţi, un raport de adoptare pentru legea privind abilitarea guvernului de a emite Ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare. Deşi UDMR, PNL şi USR s-au împotrivit, proiectul susţinut de PSD a trecut cu 11 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor, condusă de deputatul PSD Nicuşor Halici, a emis marţi un raport de adoptare a legii privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare. Atât deputaţii PNL, USR cât şi cei de la UDMR s-au opus, însă, proiectului, pe motiv că noile domenii în care se permite adoptarea ordonanţelor de urgenţă ar avea şi caracter organic. 

„Vom vota împotrivă pentru că nu avem încredere că nu veţi reglementa în domeniul organic. Dumneavoastră, domnule ministru (n.red. - Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie) eraţi ministru şi în 2017. Aţi venit cu legea de reglementare în Parlament şi aţi cerut modificarea codului fiscal. După care, în luna august 2017 aţi emis OUG 4 prin care aţi modificat modalitatea de colectare a impozitului pe part-time. Nu mai avem încredere că dumneavoastră respectaţi ceea ce scrieţi prin această lege de abilitare şi anume că nu veţi reglementa şi în materie de legi organice”, a transmis deputatul PNL Gabriel Adronache.

Potrivit documentului adoptat cu voturile PSD-ALDE, noile domenii în care se vor putea adopta OUG-uri în vacanţa parlamentară sunt: Finanţe publice şi economie, Administraţie publică şi dezvoltare regională, Agricultură şi dezvoltare rurală, Transporturi, Fonduri europene, Sănătate, Cultură şi identitate naţională, dar şi acte de  prorogare sau modificare a unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri