Ciucă i-a numit pe partenerii de guvernare „urmașii Partidului Comunist”. „Am fi vrut să construim coaliția cu aliatul firesc”
0Nicolae Ciucă a ținut un discurs de peste jumătate de oră în fața colegilor săi la evenimentul în cadrul căruia a fost desemnat în mod oficial candidatul PNL pentru funcția de președinte al României. Vorbind despre cele două partide-reper, Ciucă i-a numit pe partenerii de coaliție „urmașii Partidului Comunist”.
Liberalii și-au desemnat duminică, 15 septembrie 2024, în mod oficial, în cadrul Consiliului Național, candidatul pentru Alegerile Prezidențiale 2024.
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a ajuns la Sala Palatului după începerea lucrărilor, fiind prezent, duminică-dimineață, în județul Galați, în zonele calamitate de inundații. Ciucă și-a și început, de altfel, discursul vorbind despre dezastrul lăsat în urmă de ciclonul Boris, cerându-le colegilor său să dea dovadă „de solidaritate, de coeziune, de empatie” și îndemnându-i să meargă să ajute.
A vorbit ulterior despre valorile liberale și despre importanța istorică a partidului național liberal, catalogându-i pe liberali drept „o mare putere electorală în politica românească”.
„Multe partide au apărut, au dispărut, în anii democrației postcomuniste, unele ajungând chiar să fie sus în preferințele românilor la un moment dat, dar reperele politice constante pe scena noastră politică au rămas mereu două: urmașii Partidului Comunist și noi, național-liberalii”, a spus Ciucă.
Președiintele PNL și candidatul la Președinția României i-a mai „atins” pe colegii de la guvernare și în alte momente ale discursului său. A afirmat, printre altele, că „neîncrederea oamenilor vine din colaborarea cu PSD”. „Am fi vrut să construim coaliția cu aliatul firesc, de dreapta”, a spus Ciucă.
Nicolae Ciucă a susținut chiar că prima sa opțiune este o alianță de dreapta. „O să spun clar: ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta. E prima noastră opțiune. Și a românilor. Vrem un partener matur, pe care ne putem baza”, a afirmat candidatul PNL.
A afirmat că românii au capacitatea de a-și construi bunăstarea, însă cer statului să fie lăsați să facă asta. „Noi nu vrem un stat care dă, noi vrem un stat care să nu ia”, și-a expus Ciucă viziunea economică, afirmând de asemenea că „românii vor prosperitate și libertate din '90 încoace”, iar „PNL, prin tradiția lui, a fost singurul care a înțeles că nu există una fără cealaltă”. „Nu poți să fii prosper dacă nu ești liber și nu poți să fii liber dacă nu ești prosper”, a spus Ciucă.