Cîțu: România se împrumută la FMI. Ciucă: Nu știu pe ce se bazează dumnealui. PSD: Lansează o fumigenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, susține că liderul PSD Marcel Ciolacu dorește să încheie un acord cu FMI și Banca Mondială înainte de rotativă. În replică, președintele PNL a precizat că evaluările Băncii Mondiale și FMI arată că România va avea o creștere economică în acest an.

Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe FOTO: Facebook
Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe FOTO: Facebook

Senatorul Florin Cîțu susține că România se află pe marginea prăpastiei dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD, a apelat la FMI și Banca Mondială și susține că PSD a băgat România „în faliment”.

„Ciolacu vrea să încheie acordul cu FMI și Banca Mondială înainte de rotativă. Dacă MF-PSD a apelat deja la FMI și Banca Mondială înseamnă că suntem pe marginea prăpastiei. Este clar acum că MF-PSD a ajuns la fundul sacului și negociază un acord cu FMI și BM. Nici până acum nu a fost publicată execuția bugetară pentru luna martie 2023. Din păcate am avut dreptate. PSD a băgat România în faliment”, a transmis fostul ministru de Finanțe, într-o postare pe Facebook.

Chestionat referitor la acuzațiile aduse de Florin Cîțu, președintele PNL a precizat că evaluările Băncii Mondiale, ale FMI sau ale Băncii Europene arată că România va avea o creștere economică în acest an, menționând că în aceste condiții nu este vorba de vreun „colac de salvare”.

„Nu știu pe ce date se bazează dumnealui, ați citit și dumneavoastră datele de la Eurostat, România a recuperat foarte mult în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor, am ajuns Portugalia și Ungaria. De asemenea, la indicatorul de productivitate România se apropie de Polonia. Evoluția economică de anul trecut, acea creștere de 4,8% ne-a situat pe locul 2. Anul acesta toate cifrele și elementele de analiză ale companiilor de rating s-au concretizat în deciziile pe care le-au luat de menținerea rating-ului de țară. Evaluările Băncii Mondiale, ale FMI, ale Băncii Europene arată că România va avea o creștere economică și anul acesta. Ca atare, nu cred că în aceste condiții putem să discutăm de colac de salvare”, a transmis Nicolae Ciucă în cadrul unei conferințe de presă.

Radu Oprea: Lansează o fumigenă

Purtătorul de cuvânt al PSD, contactat de Adevărul, a precizat că Florin Cîțu „lansează o fumigenă” pentru a nu oferi explicații despre „dezmățul din finanțele publice făcut în timpul mandatului de ministru de finanțe și premier”.

„Domnul Cîțu este responsabil pentru deficitul uriaș pe care l-a înregistrat România. Bani irosiți fără rost în pandemie. Vă aduc aminte că a sprijinit mediul de afaceri cu sub 2% din PIB, una dintre cele mai mici sume din UE și din lume. Sunt peste 100 de dosare la DNA despre achizițiile frauduloase din timpul pandemiei. Domnul Cîțu nu a răspuns niciodată de ce a făcut achiziții de vaccinuri de peste 1 miliard de euro. Acum lansează o fumigenă, ca de obicei, tocmai pentru a nu da explicațiile cerute de români pentru dezmățul din finanțele publice făcut în timpul mandatului de ministru de finanțe și premier”, a transmis Radu Oprea pentru „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite