Cîţu, despre Congresul Extraodinar al PNL, cu un singur candidat: Trebuie să participăm toţi, dacă nu, rămânem fără preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Arhivă
Florin Cîţu FOTO Arhivă

Fostul şef al PNL, Florin Cîţu, a declarat cu privire la Congresul Extraordinar al PNL, organizat duminică, 10 aprilie, că toţi delegaţii trebuie să participe şi să voteze pentru ca partidul să nu rămână fără preşedinte. În cursa pentru şefia formaţiunii, s-a înscris o singură candidatură, cea a lui Nicolae Ciucă.

„Cred că trebuie să participăm toţi, că, dacă nu, nu o să fie ales. Adică e o singură moţiune şi suntem obligaţi să participăm, nu avem decât să votăm. Dacă nu votăm, nu avem preşedinte. Trebuie să votăm, că altfel nu avem ce face. E o singură moţiune şi trebuie să o votăm toţi, această moţiune”, a spus Florin Cîţu, precizând că nu va spune cum va vota el. 

În ceea ce priveşte faptul că este un Congres cu un singur candidat, fostul lider liberal a precizat că aceasta a fost decizia partidului. „Cred că oamenii se vor uita la ea si vor trage concluzii, repet trebuie sa fim acolo ca daca nu ramanem fără preşedinte.

Întrebat dacă nu mai sunt oameni în PNL care să candideze pentru funcţia de preşedinte al PNL, Florin Cîţu a răspuns: „Se pare că nu. Eu am candidat, am câştigat, a fost o luptă (..) acum, dacă mai voia şi altcineva să candideze, putea să candideze, era oportunitate. Nu au dorit”. 

Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL, la cererea mai multor lideri liberali. astfel, forurile de conducere ale formaţiunii au decis convocarea unui Congres Extraordinar duminică, 10 aprilie, cursă pentru care a fost înregistrată o singură candidatură, cea a lui Nicolae Ciucă, având o susţinere largă în partid pentru preluarea preşedinţiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite