Cioloş: Florin Cîţu stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade. Ne asumăm moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că premierul „stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade” precizând că a fost sunat de membrii PNL pentru a nu merge mai departe cu moţiunea de cenzură, însă partidul pe care îl conduce îşi asumă moţiunea de cenzură, la fel cum şi-a asumat şi guvernarea.

„Am văzut declaraţiile lui Florin Cîţu încercând să se agaţe de putere. Realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade”, a transmis Dacian Cioloş pe Facebook. 

El a precizat că a fost sunat atât de membrii PNL din tabăra premierului, cât şi din tabăra preşedintelui PNL. „Am primit în ultimele ore numeroase telefoane de la penelişti. Unii din tabăra Cîţu, alţii din tabăra Orban. Şi unii, şi alţii mă roagă să nu mergem mai departe cu moţiunea şi încearcă să-mi explice cât de rău va fi să pice premierul. Suntem cu toţii de acord că Florin Cîţu este un dezastru, un politician incompetent care a aruncat totul în aer şi pe care nu te poţi baza. Dar, spre deosebire de ei, noi nu-l mai ţinem în braţe. Singura soluţie a PNL, astăzi, e să îl convingă pe Florin Cîţu să demisioneze ca să nu se facă de ruşine public şi să nu-i mai dea microfoane unde să mintă. Şi aşa electoral se îndreaptă spre un dezastru. Au posibilitatea sa facă acest lucru până la şedinţa Coaliţiei din această seară”. 

El a mai precizat că USRPLUS îşi asumă moţiunea de cenzură pentru înlăturarea Guvernului, precizând că formaţiunea sa a pierdut electorat în urma susţinerii Guvernului Cîţu. 
 

„În ceea ce ne priveşte, ne asumăm moţiunea, aşa cum ne-am asumat şi guvernarea. Ne-am asumat să pierdem puncte electorale pentru a face ceea ce trebuie pentru România. Am pierdut electoral pentru a susţine un guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este. Bani pentru primarii partidului împărţiţi fără criterii. Noi ne-am opus şi ne vom opune hoţiei, pentru că România nu are bani de tocat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite