Cioloş, după ce Dragnea a acuzat că alegerile ar putea fi fraudate: Vă căţăraţi pe fricile oamenilor în bătălia electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea au idei diferite în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor din 11 decembrie 2016. FOTO Mediafax
Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea au idei diferite în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor din 11 decembrie 2016. FOTO Mediafax

Premierul Dacian Cioloş i-a răspuns, luni după-amiază, liderului PSD Liviu Dragnea, cel care a afirmat că există suspiciuni privind o posibilă fraudare a alegerilor din 11 decembrie. Cioloş a subliniat că social-democratul s-ar „căţăra pe fricile oamenilor“ şi urmăreşte să „sădească teama şi îndoiala” în rândul românilor.

Dacian Cioloş a avut un mesaj dur pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cel care a declarat duminică faptul că există suspiciuni privind o posibilă fraudarea a alegerilor. 

„Constat ca aveţi tendinţa să sădiţi teama şi îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă căţăraţi apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abţin să interpretez declaraţiile dumneavoastră despre “dreptate până la capăt”. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiţia să-şi facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-şi mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă şi ură, liderii acestei ţări să sădească încredere şi optimism că se poate şi altfel: fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră, domnule Dragnea“, a scris premierul Dacian Cioloş, într-un mesaj, pe Facebook. 

De asemenea, pentru „a-l asigura” pe Dragnea şi pe români că nu vor fi probleme, Cioloş a subliniat următoarele: 

• Da, acest guvern face tot ce-i stă în putere pentru a limita la maxim posibilităţile de fraudare a procesului electoral. 

• Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezenţei la vot, prin care se depistează cu uşurinţă tentativele de vot multiplu. Acelaşi sistem va fi folosit şi la alegerile parlamentare. 

• Da, acest guvern a decis supravegherea video a secţiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfăşoară corect. 

• Da, acest guvern a decis sigilarea ştampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asigurăm că ele nu mai circulă după închiderea urnelor. 

• Da, acest guvern a decis să deschidă mai multe secţii de vot în afara graniţelor, pentru a ne asigura că românii din diaspora nu mai stau la coadă cu orele pentru a-şi exercita un drept fundamental.

Mai mult, acesta a dat detalii şi despre două instituţii cheie în ceea ce priveşte bunele lor intenţii. „Ne-am asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte şi o vom face. Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele să-şi trimită reprezentanţi care să asiste la toate pregătirile pentru alegerile parlamentare. Invitaţia e în continuare valabilă. Am acţionat şi vom continua să acţionăm transparent.

Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. De aceea, dacă domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei instituţii, are posibilitatea de a-şi mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Preşedinţia AEP. Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP“, a mai spus liderul de la Palatul Victoria. 

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite