Cioloş, despre discursul AUR împotriva vaccinării: Nu împărtăşim aşa ceva. Nu USR PLUS i-a trimis în Parlament, ci alegătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS. FOTO:Inquam Photos/ Ilona Andrei
Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS. FOTO:Inquam Photos/ Ilona Andrei

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, a declarat miercuri, într-o intervenţie la o emisiune televizată, că formaţiunea pe care o conduce nu împărtăşeste nicio viziune a celor din AUR, în special cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 sau a certificatului Verde.

Întrebat la Digi24 dacă reprezentanţii AUR merită să dea jos un Guvern cu ajutorul moţiunii de cenzură, pe care şi USR PLUS o susţine, având în vedere criticile lor asupra vaccinării şi a deciziilor Uniunii Europene, Cioloş a transmis că nu USR PLUS i-a pus în Parlament, ci alegătorii, astfel că „nu este vina” partidului său.

„Nu suntem parteneri, nu avem niciun acord, nu avem nici obiective politice comune, nu am negociat nimic, nu împărtăşim obiective şi viziune politice, avem programe politice diferite. Nu avem în comun decât faptul că au semnat şi cei de la AUR o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu. Atât.

Nu avem un proiect politic comun cu cei de la AUR, nu împărtăşim viziuni politice cu ei. E pur şi simplu o procedură administrativă în Parlament, atunci când vrei să depui o moţiune de cenzură ceri semnături parlamentarilor, indiferent de partid, pentru că tu ai o moţiune pe care ai prezentat-o şi ceri semnături, se îndeplineşte numărul de semnături, îndeplineşti procedura parlamentară şi punct”, a declarat Dacian Cioloş miercuri seara, la Digi24.

USR PLUS şi AUR au votat cot la cot moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu, o alianţă ce a reprezentat „doar o procedură administrativă”, susţine Cioloş.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) s-a poziţionat ferm împotriva campaniei de vaccinare şi nu susţine implementarea certificatului Verde, idee promovată la nivel european inclusiv de către Dacian Cioloş şi Grupul Renew, pe care îl conduce în Parlamentul European. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite