Ciolacu, la Kiev: Vizita are două obiective, promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale

0
Publicat:

Premierul României participă astăzi la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei de la Kiev, alături de mai mulți miniștrii și experți din apărare, agricultură, transporturi, energie, afaceri interne și sănătate.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

Marcel Ciolacu va avea întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, alături de care va susține declarații comune de presă, dar și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

„Vizita la Kiev are două obiective clare - promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum și pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția acestei țări", a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuți ai Ucrainei din Kiev și va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegației române de premierul Denys Shmyhal.

La ședința comună a Guvernelor din România și Ucraina vor participa: vicepremierul Marian Neașcu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul energiei, Sebastian Burduja, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite