Ciolacu, întâlnire cu delegația companiei Nuscale Power: Actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piața energetică

0
Publicat:

Premierul României a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația companiei Nuscale Power, condusă de John Hopkins, CEO NuScale, în contextul organizării la București a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și a Forumului de Afaceri I3M.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Executivul susține implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni prin dezvoltarea cadrului de reglementare care să urgenteze implementarea acestei tehnologii în țara noastră.

„Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piața energetică. Creșterea capacității de producere a energiei în România, inclusiv prin susținerea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, va face mai accesibilă energia pentru români și pentru economia românească”, a afirmat premierul României, potrivit sursei citate.

Premierul a punctat că România susține  includerea energiei nucleare în taxonomia europeană și în Programul Fondului de Modernizare. În acest context, a încurajat compania NuScale să aibă o prezență activă în România și să colaboreze cu Societatea Națională Nuclearelectrica, în calitate de operator național și regional.

Marcel Ciolacu a avut astăzi o serie de întrevederi oficiale, în contextul organizării, la București, a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări și a Forumului de Afaceri I3M.

Scopul Forumului de Afaceri I3M este de a cataliza investițiile în infrastructură pe axa Nord-Sud și de a reconfigura relațiile de vecinătate din regiune, mai ales în contextul perturbărilor multiple și prelungite generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Inițiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă și informală care reunește 12 state membre ale Uniunii Europene situate între cele trei mări menționate - Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

La Forum participă și parteneri strategici care susțin Inițiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania și SUA, precum și invitați speciali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite