Ciolacu dă asigurări că pensiile vor fi achitate înainte de Paște: Suntem în grafic

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că Guvernul este în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate, înainte de Paşte, și dă asigurări cu privire la plata integrală a pensiilor recalculate în septembrie.

Ciolacu: Avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale FOTO Inquam Photos / George Călin
Ciolacu: Avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale FOTO Inquam Photos / George Călin

Încep cu anunțul că suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate cum am promis înainte de Paște. Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate septembrie. Știu și sunt convins că vor mai fi până în septembrie zeci de știri că nu sunt banii necesari, însă datele din primul trimis trimestru arată foarte clar: avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale cu peste 22%, acesta ar fiind efectul creșterii numărului de locuri de muncă și a salariului. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii de altfel sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensie”, a anunțat, marți, premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Guvernul a aprobat în ședința de joi două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale.

Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite