Ce spun reprezentanții PNL despre sondajul care dă partidul cu 21%: „Un semnal bun după 4 ani foarte grei de guvernare“

0
Publicat:

Reprezentanții PNL spun că un scor de 21% trebuie privit în contextul unei guvernări de patru ani.

Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, că procentul de 21% este un punct de plecare. ”Suntem optimişti, pentru că 20% este un punct de plecare. E un semnal bun, acum, la început de an electoral, după 4 ani foarte grei de guvernare, am avut multiple crize suprapuse, chiar din spaţiul internaţional, 20% este un punct de plecare şi eu cred că vom continua cel puţin 25 de procente în cifre electorale”, a arătat Stroe. 

El a precizat că ”PNL este cea mai puternică forţă de dreapta din România şi practic singurul partid ca şi construcţie politică alternativă la zona de stânga”. ”În momentul de faţă, noi considerăm că cele 20 de procente sunt doar un punct de plecare, urmând ca obiectivul electoral să fie undeva mult mai sus”, a mai spus Ionuţ Stroe. 

PSD ar reuși să ia 31% din voturi, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, formațiunea fiind urmată de PNL (20%) și AUR (19%), conform ultimului sondaj comandat de social-democrați, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Dintre liderii politici în care românii au cea mai multă încredere, Marcel Ciolacu este primul în clasament. 26% dintre respondenți au spus că mai degrabă au încredere în premier. Pe locul doi, cu un procent apropiat, 23% dintre români au răspuns că mai degrabă au încredere în George Simion sau în Diana Șoșoacă.

În clasament urmează liderul PNL, Nicolae Ciucă (20%), președintele Klaus Iohannis  (16%), Dacian Cioloş (15%), Ludovic Orban (14%), şi Cătălin Drulă (11%).

La întrebarea „În 2024 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Dumneavoastră cât de sigur sunteți că veți vota?” 54% dintre respondenți au declarat că sigur vor vota, iar alți 28% au spus că „cred că vor vota”. 9% Dintre români au spus că probabil nu vor vota, în timp ce 6% se declară siguri de acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite