Ce măsuri are în vedere Guvernul Ungureanu: majorarea prudentă a salariilor şi pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Programul de guvernare propus de Cabinetul Ungureanu prevedere „preocuparea pentru majorarea prudentă a salariilor din sectorul public şi a pensiilor în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru", potrivit unor surse politice.

„S-a convenit să fie clar specificat că, în funcţie de resursele economiei, vor fi adoptate în acest an măsuri de creştere a veniturilor populaţiei", au declarat surse politice.

La momentul respectiv coaliţia va opta între două variante, şi anume pentru creşterea directă a veniturilor sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii.

Programul de guvernare prevede şi acordarea de subvenţii firmelor care reîncadrează în muncă femei cu copii în vârstă mai mică de şase ani, îmbunătăţirea legislaţiei privind pensia de urmaş şi creşterea calităţii vieţii în zonele defavorizate.

Propunerea făcută public recent de Kelemen Hunor, anume a doptarea legii privind amnistia fiscală pentru funcţionari publici, este şi ea trecută în programul pe care Cabinetul Ungureanu doreşte să şi-l asume în faţa Parlamentului.

"Nou regulament UE ce va permite reducerea temporară a cotei de cofinanţare cu 10%", se mai menţionează, la Capitolul care defineşte direcţiile de acţiune ale politicii fiscal-bugetare.

Reducerea numărului taxelor şi tarifelor cu caracter nefiscal de la 237 în prezent la cel mult 100, mai susţine coaliţia pentru mandatul lui Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite