Ce este proiectul Tunel Urban București. Burduja: "M-am inspirat din exemplul Bostonului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul "TUB - Tunel Urban București" ar legat Sudul orașului de Nord, susține Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja explică ce este proiectul Tunel Urban București. Foto: Inquam
Sebastian Burduja explică ce este proiectul Tunel Urban București. Foto: Inquam

Am un proiect care, practic, leagă nordul de centrul Capitalei și mai departe. Am discutat cu mulți specialiști. Eu îi spun «TUB – Tunel Urban București». De unde m-am inspirat? Din exemplul Bostonului (…). Ce vreau să fac este să începem acest proiect care va lega pasajul de la Piața Presei Libere cu Piața Arcului de Triumf, Charles de Gaulle, Victoriei, Romană, Universitate, Unirii, Tineretului. Dacă avem axa asta care taie practic orașul de la nord înspre sud, decongestionăm traficul și redăm spațiul de suprafață oamenilor. Ați văzut ce frumos e pe Calea Victoriei pietonală?”, a declarat Sebastian Burduja, la B1TV.

Mai exact, este vorba despre redirecționarea mașinilor în subteran, având în vedere că orașul este aglomerat. 

Toată filosofia dezvoltării urbane, eu asta am studiat, pentru asta m-am pregătit, și la Stanford, și la Harvard, și la Banca Mondială, patru ani la Washington, dezvoltare urbană, ce înseamnă să crești o capitală. Un oraș modern e un oraș pentru oameni, nu pentru mașini, asta este realitatea. Ce trebuie să facem cu mașinile? Să le ducem în subteran, nici măcar în suprateran. Pasajele supraterane am văzut cred unu inaugurat în ultimii patru ani (…). Întreținerea la un pasaj de suprafață în general e mult mai scumpă decât întreținerea unui pasaj subteran”, spune președintele PNL București.

Liberalul da exemplul altor capitale europene unde cetățenii folosesc mijloace de transport precum motociclete sau biciclete. 

 „Dacă ne uităm în alte capitale europene, vedem că numărul de motociclete, de motoscutere, de biciclete este mult mai mare decât în București – poate îi ajută mai mult și vremea, deși dacă mă uit la Amsterdam, de exemplu, care și-a făcut o mega rețea de piste de biciclete, nu e un oraș cu o vreme mai prietenoasă decât Bucureștiul neapărat. (..) Da, e un oraș blocat. Bucureștiul a rămas parcă încremenit în timp, nu și-a dezvoltat infrastructura de mobilitate – și nu mă refer doar la infrastructura pentru mașini. Mă refer și la benzi unice, s-a făcut prea puțin, asta e realitatea. Mă refer la piste de biciclete, nu s-a făcut aproape nimic în ultimii ani”, a precizat Sebastian Burduja.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite