Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile parlamentare, din nou contestată în instanță. Cine vrea să o scoată din cursă

0
Publicat:

După eliminarea din cursa prezidențială, Diana Șoșoacă are emoții și în ceea ce privește candidatura sa la Senat, fiind formulată o contestație împotriva sa.

Candidatura Dianei Șoșoacă, contestată la Tribunalul București FOTO: Arhivă
Candidatura Dianei Șoșoacă, contestată la Tribunalul București FOTO: Arhivă

În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă și-a înregistrat candidatura pentru Parlamentul României, iar Biroul Electoral a admis să candideze la Senat.

La fel însă ca la alegerile prezidențiale, când Curtea Constituțională a admis o contestație împotriva candidaturii sale și a fost scoasă din competiția pentru Cotroceni și de data aceasta candidatura la Senat este contestată.

Iar contestatorul este tot Amalia Bellantoni, care a figurat pe listele SOS România pentru alegerile europarlamentare, dar a fost în vară și candidata partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, intrată într-un conflict deschis cu Șoșoacă.

image

Contestația privind respingerea candidaturii lui Șoșoacă a fost formulată la Tribunalul București, iar instanța se va pronunța marți, 22 octombrie, după ora 13.00.

Eurodeputata şi-a depus, joi, 17 octombrie, candidatura pentru Senat la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

„Astăzi am depus listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Conduc lista la Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă (...). BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze (la alegerile prezidenţiale - n.r.). Uimitor, la verificarea normală pe care a făcut-o BEM (Biroul Electoral Municipal - n.r.), Diana Iovanovici-Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. (...) În acest moment, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia Curţii Constituţionale este una neconstituţională. Dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment, există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele: un stat al CCR şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă”, a declarat Şoşoacă,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite