Camera Deputaţilor a respins urgentarea dezbaterii pe Certificatul Verde. Mihăilă: În ziua cu recordul absolut de morţi, s-a născut monstruoasa coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins, la Camera Deputaţilor, urgentarea privind dezbaterea proiectului legislativ ce introduce necesitatea Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale. În acelaşi timp, fostul ministru subliniază ]n ultimele 24 de ore au fost raportat un număr record decese, în urma îmbolnăvirii cu Covid-19.

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook. 

„Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea faţă de ţară şi popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâşietor şi complet de neînţeles", acuză Mihăilă.

"Este o decizie cinică, dacă ne uităm la faptul că astăzi avem aproape 600 de români care şi-au pierdut viaţa ca urmare a infectării cu noul coronavirus”, a completat liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă. 

Conducerea Camerei Deputaţilor a mai stabilit astăzi ca legea privind certificatul verde să fie dezbătută de nu mai puţin de şase comisii de specialitate, termenul pentru raport comun fiind 19 noiembrie, informează USR.

„Practic, au îngropat certificatul verde. Sesizarea pe fond a şase comisii diferite duce la reluarea procesului la fiecare amendament diferit acceptat în oricare dintre comisii. USR va solicita ca măcar să fie şedinţe reunite ale comisiilor de fond, să încercăm să eliminăm riscul să fie plimbate la infinit rapoarte diferite între comisii, rămâne de văzut dacă măcar acest lucru va fi acceptat de PNL şi PSD”, susţine Oana Ţoiu, deputat USR, potrivit comunicatului de presă citat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite