Băsescu pune egal între PNL şi PSD: Pentru ce i-am schimbat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a pus la îndoială afirmaţia PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis care au susţinut că nu vor tăia pensiile şi salariile promise de PSD.

Traian Băsescu atrage atenţia asupra efectelor economice şi aminteşte de măsurile luate de fostul ministru de Finanţe  Gheorghe Ialomiţeanu în 2010.

„Categoric un guvern va fi, dar vreau să vă spun un lucru. Legat de efectele economice ale acestei schimbări de garnitură, vi le poate spune domnul Ialomiţeanu care pentru măsurile luate în 2010 a fost declarat cel mai bun ministru de finanţe din UE. De fapt, totul se învârte în jurul acestor declaraţii care au devenit de neînţeles”, a afirmat fostul preşedinte într-o intervenţie la Realitatea TV.

Acesta a adăugat apoi că PSD a fost acuzat pentru cheltuielile exagerate, acesta fiind şi unul dintre motivele citate ale moţiunii de cenzură, iar acum PNL, precum şi preşedintele Klaus Iohanni, promite că nu se atinge de pensii şi salarii.

„Marile acuzaţii aduse PSD au fost legate de cheltuieli exagerate în raport cu veniturile. Caii de bătaie au fost creşterea salariilor şi a pensiilor care după părarea mea au fost necesare. Socialiştii cred în creşterea economică prin consum, e doctrina. Liberalii cred în creştere economică prin investiţii. Până ieri, îi acuzam pe socialişti că au mărit pensiile şi salariile. De ieri, toţi liderii PNL spun că nu ne atingem de pensii şi salarii. Pai atunci pentru ce i-am schimbat?”, a declarat fostul preşedinte.

„Şi aici vreau să fac o afirmaţie, şi ştiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii! Şi spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor şi vreau să repet: Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, la finalul consultării cu partidele de la Palatul Cotroceni.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite