Antonescu: „Să nu cădem în capcana de a uita că există USL. Dacă vom cântări cine câştigă mai mult ca imagine, vom eşua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat alături de preşedintele PSD, Victor Ponta, la reuniunea grupurilor parlamentare USL FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat alături de preşedintele PSD, Victor Ponta, la reuniunea grupurilor parlamentare USL FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la reuniunea grupurilor parlamentare USL, că în situaţia în care bătălia se va duce pentru imagine, proiectul USL va eşua.


„Să nu cădem în capcana de a uita că există USL, şi în lipsă de opoziţie, în lipsă de alternativă, să gândim doar în termenii logicii de partid. USL nu există în afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme în fiecare zi, Parlamentul va trebui în continuare să explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Să ducă bătălia, cum îndemna premierul, cu Traian Băsescu. Mai o duce Traian Băsescu decât noi“, a afirmat Antonescu.

Liderul liberalilor a transmis un mesaj de pace şi unitate pentru alianţa USL.  „Dacă vom rămâne cantonaţi într-o logică de partid, în care nu vom înţelege că dacă Guvernul reuşeşte, reuşim toţi - nu se poate ca unii să reuşească, şi unii nu - dacă vom cântări în fiecare zi cine a câştigat mai mult în cutare hotărâre guvernamentală ca imagine şi ce o să se întâmple, şi ce o să facă PSD şi dacă nu cumva PNL va face, dacă vom rămâne doar cu atât, dacă lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, şansa cu care România nu se va mai întâlni curând de a avea o asemenea forţă politică în stare să lucreze pentru ea, vor eşua“, a continuat preşedintele PNL.

În plus, Antonescu a susţinut că este necesară o comunicare mai convingătoare în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală.

„Probabil că în raport cu aşteptările şi cu psihologia populară a aşteptării, cu marile reparaţii sau cu marile deschideri pe care societatea românească pe care le aşteaptă lista lucrurilor pe care noi nu le-am reuşit încă poate fi şi mai lungă. Cred că poziţia şi atitudinea corectă, lucidă şi cu şanse de a da rezultate este să fim conştienţi şi să comunicăm în continuare, poate şi mai convingător pe lucrurile pe care le-am făcut şi să fim conştienţi de greutatea, de povara uriaşă a aşteptărilor“, a mai precizat preşedintele Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PSD, Victor Ponta, au participat la reuniunea grupurilor parlamentare USL, care a avut loc la Constanţa. Conform unor surse din USL, evenimentul din 31 august este conceput drept prima tribună de la care candidatul la prezidenţiale Crin Antonescu să lanseze principalele mesaje de campanie ca prezidenţiabil.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ponta: „Rog Parlamentul să ducă bătălia cu abuzurile preşedintelui“

Victor Ponta cere ca Legea referendumului să fie adoptată din nou

Adrian Năstase vrea o „parlamentizare a guvernării“

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite