Ambasada Rusiei reacţionează la atacurile liderului AUR la adresa Moscovei: E imposibil să nu fie remarcată obsesia lui de a falsifica istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul AUR George Simion FOTO Arhivă
Liderul AUR George Simion FOTO Arhivă

Ambasada Rusiei a reacţionat vineri la atacurile liderului AUR George Simion, care afirma că ruşii „sunt un popor civilizat mai târziu”, sau că „nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”. Reprezentanţii ambasadei Rusiei la Bucureşti au explicat într-o reacţie pentru Libertatea că „este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului”.

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declaraţiile private provocatoare şi opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu ştiu ce este cultura politică. Rusia urmăreşte, în mod consecvent, strategia de neingerinţă în afacerile interne ale altor ţări şi îşi demonstrează disponibilitatea de a menţine o relaţie bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la Bucureşti”, într-o reacţie pentru ziarul Libertatea.

„Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului menţionat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relaţiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice şi faptele istorice incontestabile. 

Ambasada Rusiei mai aminteşte de tratatul de prietenie şi cooperare între România şi Rusia, semnat în 2003 de către Ion Iliescu şi Vladimir Putin.

„Înainte de a aduce acuzaţii neîntemeiate la adresa Rusiei şi a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai spune ambasada.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, George Simion afima că România trebuie „să se lupte” cu Moscova şi că poporul rus este „un popor civilizat mai târziu”.

„Trebuie să condiţionăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acţiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicaţi economic, chiar dacă asta va atrage o opoziţie din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, ruşii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus Simion. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite