Alexandru Muraru (PNL): CNCD poate fi sesizat în cazul Viktor Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru, deputat PNLFOTO: Arhivă
Alexandru Muraru, deputat PNLFOTO: Arhivă

Discursul premierul maghiar de la Băile Tuşnad a provocat un val de reacţii în România şi în statele europene. Deputatul Alexandru Muraru susţine că în acest caz poate fi sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, problema indicată fiind declaraţiile rasiste.

„Discursul premierului Ungariei de la Băile Tuşnad cred că trebuie repudiat cu toată fermitatea de către lideri şi de către instituţii. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în România, în UE şi în America, pentru că aceste declaraţii care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile (...). Cred că ceea ce se poate face acum strict instituţional este de a repudia public acest lucru, de a sesiza CNCD, pentru că este o instituţie care are rezonanţă şi deciziile ei au aplicabilitate asupra tuturor celor care fac astfel de afirmaţii pe teritoriul României, în conformitate cu legislaţia privind combaterea discriminării şi discursul instigator la ură” , a declarat deputatul PNL. 

Alexandru Muraru critică reacţia lui Kelemen Hunor şi susţine că există membrii UDMR care nu susţin afirmaţiile lui Viktor Orban.  

„Sunt în permanent contact cu colegi din UDMR şi acolo poziţiile nu sunt unanime, adică această apropiere a conducerii UDMR de Viktor Orban nu este împărtăşită de toţi liderii UDMR. Personal, este aproape pentru mine inacceptabil şi de neînchipuit ca UDMR, o formaţiune care este extrem de respectată în Europa şi care face parte din coaliţia de guvernare, să accepte ca în mod frecvent să justifice sau să nu pună sub un examen critic aceste declaraţii ale lui Viktor Orban (...). Este o chestiune care poate pune credibilitatea UDMR în raport cu onestitatea propriilor decizii, pentru că eşti într-o coaliţie de guvernare care este profund ataşată de valorile europene, dar în acelaşi timp nu repudiezi, ba încerci să justifici şi să scuzi declaraţii inacceptabile, care trădează o mentalitate pe care o credeam dispărută odată cu disoluţia nazismului” , a încheiat Alexandru Muraru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite