Aleșii locali, ironizați de Ciolacu: N-am văzut nicio primărie încuiată

0
Publicat:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis primarilor nemulțumiți că le vor fi reduse cheltuielile că, de fapt, le vor rămâne mai mulți bani pentru investiții.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu FOTO Mediafax
Președintele PSD, Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

N-am văzut nicio primărie încuiată. Îi anunț că le vor rămâne mai mulți bani pentru investiții, ceea ce este foarte bine", a declarat liderul PSD, întrebat marți pe tema reducerii cheltuielilor de către primari.

Edilii orașelor din România avertizează că reducerea cheltuielilor va bloca activitatea din primării și ar pune în pericol proiectele europene. Ei se plâng și că nu au fost consultați în privința ordonanței de urgență care prevede înghețarea salariilor bugetarilor și a angajărilor la stat.

În urma cu ceva timp s-a dat acea ordonață privind echipele de proiecte din fonduri europene, tocmai pentru a susține acele echipe pe care fiecare primărie le are pentru finalizarea proiectelor din fonduri europene”, a spus Adrian Teban, preşedinte, Asociaţia Oraşelor din România, potrivit TVR.

Edilul a adăugat că „doar în urma cu 2 săptămâni am primit de la guvern numărul de posturi aprobate pentru fiecare oraș. Acest număr de posturi a fost trimis prin prefecturi, dacă erau probleme trebuia că numărul de posturi să fie dimensionat corespunzător. Pe de altă parte, cu ceva timp în urmă aveam OUG pe echipele pentru fondurile europene”, a spus Adrian Teban, preşedinte, Asociaţia Oraşelor din România.

Edil: Nu putem să schimbăm lucrurile

Intervine într-un moment nepotrivit, unii au de încheiat proiecte vechi și avem pregătite proiecte, nu am putea acum să schimbăm chirurgical lucrurile”, a precizat Gheorghe Baciu, primar Slănic, Moldova.

Nemulțumit a fost și un alt edil. „Înghețarea angajărilor nu cred că e eficientă. Se pensionează contabilul șef, nu ai voie să angajezi. Pleacă juristul, arhitectul, nu ai voie să angajezi”, a explicat Dănuț Groza, primar Sînnicolau Mare. „Oricum facem reduceri masive de la cheltuielile materiale și de personal”, a spus Aurelia Fedorca, primarul oraşului Negreşti, Maramureș, potrivit sursei citate. 

Nicolae Ciucă a pasat responsabilitatea tot către aleșii locali, fără a le lua partea. „Fiecare primar este îndrituit cu responsabilitatea să analizeze și să discute cu comunitatea să ia decizia. Nu stabilim noi de la nivelul guvernului ce să facă fiecare primărie. Prin proiectele europene, indiferent care sunt, ele se vor implementa”, a precizat liderul de la Palatul Victoria.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite