Adriana Săftoiu: "Tensiunile din USL nu vor duce la o ruptură a alianţei înainte de alegerile parlamentare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Săftoiu, membru PNL şi fost deputat liberal consideră că tensiunile vizibile din cadrul USL nu vor duce la o ruptură a alianţei înainte de alegerile parlamentare, pentru că asta ar putea însemna o scădere în sondaje pentru partidele din componenţa sa. Săftoiu spune că există inclusiv în PNL membri nemulţumiţi de deciziile conducerii, însă este puţin probabil să se organizeze curând un congres de frică să nu piardă un nou mandat.

„În mod clar sunt tensiuni. Şi nu sunt de ieri de azi. Ele s-au acutizat după referendum, dar tensiuni au existat, ar fi cel puţin o făţărnicie să susţină cineva că nu au existat. Ce dovadă mai bună avem decât că au existat în anumite oraşe primari ai PNL şi ai PSD care s-au aflat în competiţie? Exagerarea vine din a crede că aceste tensiuni vor exploda acum sau că vor creea nu ştiu ce crize. Nu cred că se va întâmpla acest lucru, cel puţin până la alegerile parlamentare, pentru că e limpede că dacă acest USL se destramă până la alegerile parlamentare, riscul de a scădea în sondaje şi de a înregistra un scor mult mai mic decât s-ar dori există. Şi atunci nu cred că aceste tensiuni, care aţi văzut, sunt, există, vor crea o ruptură a USL până la alegeri”, a comentat Adriana Săftoiu pentru Digi24.

Liberala a mai afirmat că genul de presiuni exercitate de membrii unuia dintre partidele din USL asupra celuilalt, precum informaţiile conform cărora Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu l-ar forţa pe Crin Antonescu să ceară excludere lui Ioan Rus din partid, sau declaraţiile lui Victor Ponta referitoare la eventualitatea ca liberalul Ludovic Orban să candideze independent, după criticile lansate ieri, nu fac bine nimănui. „Nu le găsesc justificate”, a mai afirmat Adriana Săftoiu.

Pe de altă parte, Adriana Săftoiu consideră că nu este acum cazul declanşării unui nou proces de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

„Cred că o suspendare, şi aici trebuie să luăm în calcul declaraţiile celor doi lideri - practic domnul Voiculescu şi domnul Fenechiu au fost cei care au vorbit despre o posibilă suspendare până în parlamentare, cei doi preşedinti ai USL au spus categoric că nu iau în calcul acest lucru, nici nu cred că este cazul. În momentul de faţă, în mod evident obiectivul trebuie să fie alegerile parlementare. În schimb, pentru primavara lui 2013 nimic nu e sigur”, a adăugat Săftoiu.

Referitor la plecările din PSD, precum demisia de ieri a lui Dan Cristian Popescu, fostul preşedinte al filialei Sectorului 2 a PNL, Adriana Săftoiu crede că mulţi liberali împărtăşesc opiniile demisionarului, dar că vor fi extrem de puţini cei care vor exprima public astfel de păreri.

„Pentru că oamenii sunt în faţa unei alegeri destul de grele: de a pierde desemnarea pentru un colegiu sau, să spunem, a se exprima public şi a renunţa la un mandat. Şi în politică nu e aşa, pragmatismul contează mai mult, aşa că domnul Popescu va rămâne o voce singulară din punctul de vedere al exprimării publice. Dar sunt absolut convinsă că mai sunt membri PNL care au acest sentiment, că obsesia Traian Băsescu nu a făcut bine PNL”, a conchis Adriana Săftoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite