„Căpăstrul lui Scold“ le venea de hac bârfitoarelor din Evul Mediu

„Căpăstrul lui Scold“ le venea de hac bârfitoarelor
din Evul Mediu

Evul Mediu este o perioadă cunoscută pentru unele forme severe de pedeapsă FOTO Shutterstock

Evul Mediu este o perioadă mai mult decât cunoscută pentru unele forme severe de pedeapsă corporală. Se crede că ideea de a aplica pedepse trupului era profund legată de înţelegerea religiei creştine. Astfel, micile abateri de la reguli, care astăzi sunt relativ inofensive, cum este bârfitul, atrăgeau tratamente dure din partea celor responsabili.

Una dintre pedepse, numită şi Căpăstrul lui Scold, consta în aplicarea unui dispozitiv terifiant, în scopul de a pedepsi femeia pentru calomnie şi bârfă.

Activitatea de a duce vorba de colo-colo, care rezultă deformarea ideii cuiva şi transmiterea, în noua formă, altcuiva, era parte a vieţii de zi cu zi în epoca medievală. Din acest punct de vedere, al zvonurilor şi al oamenilor care se "hrănesc" cu sesiuni de bârfe, prezentul şi trecutul nu diferă. Însă când vine vorba despre consecinţele bârfitului, trecutul utiliza o metodă de a pedepsi răspândirea zvonurilor.

Află aici ce era „căpăstrul lui Scold“ şi cum era descurajat bârfitul în Evul Mediu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările