Beţii notorii din lumea animalelor: sobolanii sunt mari băutori, iar elefanţii alcoolici violenţi

Beţii notorii din lumea animalelor: sobolanii sunt mari băutori, iar elefanţii alcoolici violenţi

Elefanţii dein violenţi dacă beau FOTO Shutterstock

La începutul vieţii pe Pământ, prima creatură era un microb unicelular care se hrănea cu zaharuri din natură şi elimina o combinaţie de etanol cu dioxid de carbon, adică un fel de bere. Se poate spune, deci, că alcoolul face parte din ADN-ul naturii, iar omul nu este singurul care se bucură de el.

Cele mai mari beţive ale planetei sunt considerate musculiţele de oţet. Popular, aşa sunt şi numite: beţive. Cum adulmecă o fermentaţie, lasă tot şi se grăbesc să o savureze. Oamenii de ştiinţă nu se pot pune de acord dacă ele experimentează beţia la fel ca oamenii, însă au observat că, dacă o musculiţă femelă respinge avansurile unei musculiţe mascul, acesta îşi îneacă amarul în şi mai mult alcool.

Parola muşuroiului de furnici

Cea mai bizară, însă, poveste de pahar a fost "scrisă" tot de oamenii de ştiinţă. Se ştie, desigur, că furnicile sunt teritoriale şi nu permit unei membre din alt muşuroi să intre în muşuroiul lor. Nici măcar în vizită!

Cercetătorii s-au tot întrebat cum reuşesc să se identifice, având în vedere că toate furniciile unei specii arată la fel. Cu multe secole în urmă, naturaliştii victorieni mai excentrici au venit cu ideea că fiecare clan de furnici are o parolă, iar restul naturaliştilor au aprobat ideea, din lipsă de altă explicaţie. Asta, până când Sir John Lubbock, primul baron de Avenbury, a decis să testeze explicaţia cu un experiment.

Citeşte aici cât de beţivi sunt sobolanii şi de ce sunt elefanţii alcoolici violenţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: