Victor Piţurcă a făcut echipa ideală cu jucătorii antrenaţi de-a lungul carierei! De cine spune că s-a ataşat sufleteşte

Victor Piţurcă a făcut echipa ideală cu jucătorii antrenaţi de-a lungul carierei! De cine spune că s-a ataşat sufleteşte

Fostul selecţioner a fost provocat să numească o echipă formată cei mai buni jucători cu care a lucrat, de-a lungul celor trei mandate, la prima reprezentativă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victor Piţurcă a antrenat echipa naţională a României în trei rânduri, iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 şi iunie 2011 - octombrie 2014. El a reuşit două califcări la turneele finale ale Campionatului European, în 2000 şi 2008. La prima dintre ele, după un conflict cu Hagi şi Popescu, a fost schimbat înainte de startul competiţiei. 
 
În cadrul unui interviu acordat, zilele trecute, pentru Telekom Sport, Piţurcă a ales cei mai buni jucători pe care i-a pregătit la echipa naţională şi a menţionat că preferatul său a fost Bogdan Lobonţ, care l-a impresionat prin felul în care îşi coordona colegii în teren.
 
Cei mai buni jucători pe care i-a antrenat Victor Piţurcă la echipa naţională:
 
Portar:
"Cel mai ataşat sufleteşte sunt de Bogdan Lobonţ. Dar şi Stelea, şi Tătăruşanu au fost extraordinari”
 
Fundaş dreapta:
"Petrescu era foarte inteligent ca fundaş, Contra, în schimb, trăgea echipa după el, era atac- apărare, atac-apărare"
 
Fundaş stânga:
"Raţ era cel mai bun, dar şi Filipescu era un jucător extraordinar"
 
Fundaşi centrali:
"Gică Popescu, Cristian Chivu, Gabi Tamaş, toţi fotbalişti mari. Mai rar găseşti jucători ca Gabi Tamaş. Gabi, dacă avea ruptură, el juca"
 
Mijlocaşi defensivi:
"E foarte greu să zic.... Gâlcă, Dorinel Munteanu, Ionuţ Lupescu”
 
Mijlocaşi ofensivi:
"Hagi, Sabău, jucători fantastici. Sabău era un jucător incredibil. Îl lăsăm pe Hagi, că Hagi este cu o clasă peste toată lumea"
 
Atacanţi:
"Adrian Ilie, formidabil. Mutu, Moldovan, Craioveanu...”
 
Cum ar arăta un prim „11” pentru Piţurcă:
Lobonţ - Contra, G. Popescu, Chivu (Tamaş), Raţ - Lupescu, D. Munteanu (Gâlcă) - Sabău, Hagi, Mutu - A. Ilie (Moldovan)

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările