UEFA interzice îndepărtarea sticlelor de la conferinţele de presă! Anunţul forului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristiano ronaldo foto AFP / UEFA 14 iunie 2021

Gesturile făcute de Cristiano Ronaldo şi Paul Pogba, care au îndepărtat sticlele cu băuturi care provin de la sponsori, au obligat UEFA să ia măsuri.

Cristiano Ronaldo a dat tonul modei mutării sticlelor asezate în faţa participanţilor la conferinţele de presă. Înaintea partidei de la Budapesta, dintre Portugalia şi Ungaria, portughezul a scos două sticle de Coca Cola din cadru şi a arătat una de apă, un gest evident negativ la adresa cunoscutei băuturi răcoritoare.

La rândul său, francezul Paul Pogba a făcut acelaşi lucru cu o sticlă de bere Heineken fără alcool, care se afla în faţa sa şi pe care a ascuns-o sub masă, comportamnet pus pe seama religiei islamice a fotbalistului. 

Aceste gesturi au avut efecte financiare negative pentru companiile în cauză iar forul european reacţionat imediat în apărarea intereselor acestora. Astfel, UEFA a comunicat tuturor echipelor angrenate în competiţie să îşi anunţe jucătorii să nu mai mute băuturile de la sponsori. Anunţul a fost făcut de directorul Euro 2020, Martin Kallen. "Reamintim echipelor participante că aceste parteneriate sunt destinate organizării turneului şi pentru a asigura dezvoltarea fotbalului în toată Europa, în special pentru tineri şi femei".

Kallen a declarat că problema principală a fost gestul lui Ronaldo şi că există o mai mare flexibilitate faţă de jucătorii care adoptă acest comportament, faţă de alcool, din motive religioase. Mai mult,  responsabilii relaţiilor cu mass-media de pe cele 11 stadioane din Europa ar trebui, de asemenea, să ajute la îndepărtarea sticlelor de bere înainte de sosirea unui jucător musulman.

UEFA nu a luat nicio măsură disciplinară până în prezent, însă le-a reamintit echipelor participante că cei 12 sponsori de nivel înalt ai turneului, printre care se află Coca Cola şi Heineken, contribuie la veniturile totale ale turneului, care se situează la aproape două miliarde de euro. Forul continental nu a uitat să menţioneze că jucătorii primesc în mod indirect bani din veniturile obţinute din contractele comerciale ale Euro 2020, atât prin intermediul cluburilor de la care provin, cât şi prin cel al federaţilor lor naţionale, cele 24 de naţiuni care participă la turnel final urmând să împartă 371 de milioane de euro premii în bani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite