„Stânca“ vine după Gibraltar: CFR joacă, diseară, un meci crucial, într-o situaţie destul de bizară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Campioana României întâlneşte, astăzi (ora 19.00), o echipă modestă, în prima manşă din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Şi adevărata provocare pentru trupa lui Şumudică se anunţă partida din următoarea fază, fie cu Young Boys (Elveţia), fie cu Slovan Bratislava (Slovacia).

CFR Cluj îşi continuă aventura europeană, după ce a tras o sperietură zdravănă, în manşa secundă a duelului cu Borac Banja Luka, din turul I preliminar al Ligii Campionilor!

În Bosnia, desfiinţarea regulii golului înscris în deplasare, începând din acest sezon, a salvat formaţia din Gruia de o eliminare ruşinoasă. Pentru că, potrivit sistemului aflat în vigoare până în stagiunea trecută, CFR ar fi fost scoasă din competiţie, după victoria de acasă, 3-1, şi scorul înregistrat după 90 de minute, în returul din deplasare: 2-0 Borac Banja Luka! Aşa însă, după decizia UEFA, CFR a „supravieţuit“ în Ligă, obţinând calificarea în turul II, dramatic, după golul lui Alex Chipciu din minutul 118 al returului cu Borac.

Şi, paradoxal, echipa lui Şumudică urmează să aibă o misiune mult mai facilă, în turul II preliminar al Ligii Campionilor, unde va întâlni Lincoln Red Imps, campioana din Gibraltar. Vorbim despre o grupare care, în faza precedentă, a trecut de Fola Esch (Luxemburg): 2-2 în deplasare, 5-0 acasă. 

Cum doar o ruşine fără precedent ar duce la eliminarea CFR-ului, clujenii se pot gândi deja la turul III preliminar al Ligii Campionilor. Unde vor da de învingătoarea duelului Slovan Bratislava (Slovacia) - Young Boys (Elveţia). În eventualitatea în care va avansa în turul III, CFR va juca primul meci acasă (3/4 august), iar returul în deplasare (10 august).

De remarcat că, inclusiv dacă va pierde calificarea în faţa celor de la Lincoln Red Imps, CFR va da fie de Slovan Bratislava (Slovacia), fie de Young Boys (Elveţia). Doar că va juca în faţa învinsei din această „dublă“. Iar asta în turul III preliminar al Ligii Europa, la 5 (acasă) şi 12 august (deplasare).

Se văd grupele unei competiţii UEFA

CFR a fost formaţia care a reprezentat România în grupele unei competiţii UEFA, Liga Europa, în ultimele două sezoane. Iar acum, dacă va trece de Lincoln Red Imps, campioana României va avea asigurată cel puţin prezenţa în grupele Conference League. Pentru că, în caz de eliminare în turul III preliminar al Ligii Campionilor, va „ateriza“ în play-off-ul Ligii Europa. Dacă va câştiga aici, va evolua în grupele acestei competiţii. Dacă nu, va merge în grupele Conference League, întrecere care a debutat din această stagiune.

Un scenariu de coşmar, şi anume, eliminarea cu Lincoln Red Imps, ar trimite CFR în turul III preliminar al Ligii Europa.

Televizarea meciului e în „ceaţă“

După turul din Gibraltar, CFR şi Lincoln Red Imps vor disputa returul, la Cluj, la data de 28 iulie (ora 20.30). Până atunci însă, nu se ştie dacă meciul din această seară va fi văzut în România! Pentru că, până la închiderea ediţiei, partida nu figura în programul niciunui post din ţară! Ce-i drept, nu e exclus ca drepturile de televizare să fie achiziţionate pe ultima sută de metri, aşa cum s-a mai întâmplat, iar meciul Lincoln Red Imps - CFR Cluj să fie, totuşi, transmis în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite