Schimbare de lideri în Campionatul Național de Viteză în Coastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

A treia etapă a sezonului de viteză în coastă, Transalpina Challenge, a schimbat liderii la cele două categorii de concurs. Runda care a strâns 83 de concurenți la start a fost câștigată de Alex Mirea (prototip Radical SR8), învingător la Categoria II, și de Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care s-a impus la Categoria I, cea dedicată mașinilor fără modificări.

Pentru Mirea a fost prima victorie din carieră. La prima sa cursă de viteză în coastă din acest an și la debutul în acest tip de competiții cu un prototip Radical, Mirea a reușit să domine ambele zile de pe Transalpina și și-a adjudecat victoria, fiind mai rapid cu 1,68 de secunde decât Silviu Dumitrescu, al doilea clasat. Al treilea în weekend, Octavian Ciovică, a profitat de clasarea modestă a lui Costel Cășuneanu și l-a întrecut în topul Categoriei II. Ciovică are 52 de puncte, iar Cășuneanu 47 după primele trei runde.

Pe traseul care i-a adus titlul în 2019, Mihai Leu s-a impus fără emoții la Categoria I, fiind mai rapid cu peste 8 secunde decât Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup) și cu 19,7 secunde decât câștigătorul etapei precedente Călin Manițiu (Subaru Impreza N12). Victoria de pe Transalpina l-a readus pe Leu pe primul loc în clasamentul categoriei. Cu 52 de puncte în 3 runde, fostul campion mondial la box are 12 lungimi în fața lui Manițiu și 15 față de Dudu Senchea, fiind mare favorit să câștige titlul pentru al treilea an consecutiv.

Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat un calendar cu 9 etape în acest sezon de viteză în coastă, iar în realizarea clasamentului final vor fi luate în calcul cele mai bune 7 rezultate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite