Scandal imens la Copa America! Messi nu a venit la premiere: „Corupţie!“ Oficialii Conmebol contraatacă: „Inacceptabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
messi eliminare

Atacantul Lionel Messi nu a participat, sâmbătă, la festivitatea de premiere de la decernarea medaliilor de bronz la Copa America, după finala mică, Argentina - Chile, scor 2-1.

Argentinianul, cunoscut drept un fotbalist liniştit care nu îşi provoacă adversarii şi nici nu contestă deciziile arbitrilor, a luat foc după ultimele meciuri de la Copa America. Atacantul,  eliminat aiurea în timpul finalei mici a competiţiei, nu doar că a refuzat să participe la festivitatea de premiere a medaliilor de bronz, dar s-a dezlănţuit la adresa arbitrajelor care, crede el, au favorizat gazda competiţiei, Brazilia.
 

"Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentru Brazilia. Să sperăm că arbitrii şi VAR-ul nu vor influenţa şi Peru va putea să joace, deoarece au echipă să o facă. Dar văd asta ca fiind dificil", a declarat Messi.

Argentinianul, care a criticat dur arbitrajul şi după meciul din semifinale cu Brazilia, crede că a fost eliminat în meciul cu Chile din cauza acelor declaraţii "Eu am plătit probabil nota, azi. Spun întotdeauna adevărul şi sunt cinstit, de aceea sunt liniştit. Dacă vor exista repercursiuni după ceea ce spun, nu este vina mea. Cartonaşul roşu, cred eu, este din cauza a ceea ce am spus", a afirmat el, potrivit AFP.

Conmebol: "Acuzaţiile reprezintă o lipsă de respect pentru competiţie"

În replică, Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a reacţionat şi ea la acuzaţiile de corupţie formulate de Messi."În fotbal, uneori câştigi, alteori pierzi, iar acceptarea rezultatului unui meci cu loialitate şi respect este pilonul fair play-ului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deciziile de arbitraj, care sunt umane şi nu vor fi niciodată perfecte. Este inacceptabil ca din cauza unor incidente specifice unei competiţii, în care concurează 12 naţiuni, toate în condiţii egale, să fie formulate acuzaţii nefondate, care denaturează adevărul şi pun la îndoială integritatea Copei America. Acuzaţiile reprezintă o lipsă de respect pentru competiţie, pentru toţi fotbaliştii implicaţi şi pentru sutele de profesionişti ai Conmebol, organizaţie care, din 2016, a muncit neobosit pentru transparenţa, profesionalizarea şi dezvoltarea fotbalului în America de Sud", a precizat Conmebol, într-un comunicat.
 

În minutul 37, în urma unei faze de joc, Gary Medel a început să îl îmbrâncească pe Messi. Chiar dacă jucătorul Barcelonei nu a ripostat, centralul Mario Alberto Diaz de Vivar (Paraguay) a luat o decizie discutabilă şi i-a trimis pe ambii fotbalişti la vestiare! Goluruile au fost marcate de Aguero ’12 şi Dybala ’22, în timp ce pentru Chile a înscris Vidal '59, din penalti.

Pentru Messi, care a jucat 823 de partide în toate competiţiile, a fost abia a doua eliminare din carieră. Primul cartonaş roşu l-a primit tot în tricou echipei naţionale, pentru un fault în meciul său de debut. Pe 18 august 2005, Messi a fost trimis la cabine după doar 40 de secunde de la introducerea sa în amicalul cu Ungaria, de la Budapesta.
 

Duminică seară, de la ora 23.00 (Eurosport), ora României, Brazilia şi Peru se vor întâlni în finala competiţiei. Cele două naţionale s-au întâlnit deja o dată în grupe, brazilienii învingând cu 5-0!


Citeşte şi:
 

VIDEO Messi, acuze grave: Starul argentinian a distrus arbitrajul după meciul scandalos cu Brazilia

VIDEO Messi, eliminare scandaloasă în finala mică de la Copa America: Chile şi Argentina, meci exploziv pentru locul 3


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite