VIDEO San Siro îşi schimbă „faţa“: cum va arăta unul dintre cele mai mari stadioane din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum ar putea arăta San Siro FOTO Youtube
Cum ar putea arăta San Siro FOTO Youtube

AC Milan şi Inter Milano vor evolua pe un nou stadion, peste câţiva ani, joi fiind prezentate conceptele finale pentru o nouă arenă.

Cel dintâi concept ilustrează un stadion care nu va avea acoperiş, iar locurile spectatorilor sunt prevăzute mai aproape de teren, din dorinţa ca spectatorii să fie parte dintr-o experienţă mai intensă.
Culorile arenei se vor putea schimba, în raport cu echipa care îşi va disputa meciurile pe teren propriu. Astfel, roşu va fi pentru AC Milan şi albastru pentru Inter Milano. În ciuda demolării lui San Siro, conceptul prevede păstrarea terenului de fotbal, care să fie dedicat momentelor de recreere ai locuitorilor oraşului.

Cea de-a doua variantă şi-a găsit inspiraţia în Catedrala din Milano şi include un spaţiu amenajat în incinta stadionului, cu o zonă de food&drinks şi cu o suprafaţă uriaşă de copaci plantaţi în jurul arenei, urmând ca, în locul stadionului, să se construiască un muzeu în stil futurist. 

Oricare va fi alegerea, proiectul se estimează să fie finalizat în 2025, estimându-se ca poluarea fonică să fie diminuată cu până la 40%. Şi cert este că San Siro va fi demolat, iar noua arenă va fi amplasată în apropierea celei vechi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite